Kalakay (tatar çöreği) nasıl yapılır? Kalakay tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef Türkiye yarışmasında, yarışmacılara sorulan bir sorunun cevaplarından birisi olan kalakay tarifi, izleyen seyircileri meraka düşürdü ve internette arama yapmalarına sebep oldu. Peki, kalakay nedir? Kalakay nasıl yapılır? Tatar çöreği olarak bilinen kalakay tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
07 Ekim 2022 , Cuma 23:26
Yöresel lezzet düşkünlerinin severek yiyeceği hamur işinden birisi de kalakay tarifi. Peki, kalakay nasıl yapılır? Farklı lezzetler denemek isteyenler için kalakay tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KALAKAY TARİFİ
Kalakay malzemeler
- 2. 5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yumurta (1 tanenin sarısı üstüne sürülecek)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
KALAKAY YAPILIŞI
- Un hariç diğer malzemeleri kaba alıp karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edin.
- Hamuru 15 – 20 dakika dinlendirin ve tepsi boyunda el ile açın.
- Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüp kaşık yardımı ile üzerine çizikler atın.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Hasan Can Kaya'dan Gülse Birsel'e gönderme! 'Aşırı inandırıcı Gülse'nin vedası gibi'
- Margot Robbie anne oldu! Yıldız isim minik oğluna kavuştu
- Ekin Türkmen: Evlilik bana ürkütücü geliyor
- Eylül Ersöz, Aras Bulut İynemli ile aşk yaşadığı iddialarına sessiz kaldı
- Somer şef açıkladı: MasterChef'te yüzüne kızgın yağ dökülen Beyza'nın tedavisi sürüyor