YemekMasterChef kandil simidi nasıl yapılır? Susamlı ve susamsız kandil simidi tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef kandil simidi nasıl yapılır? Susamlı ve susamsız kandil simidi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef kandil simidi nasıl yapılır? Susamlı ve susamsız kandil simidi tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar Mevlid Kandili'ne özel kandil simidi tarifi yapıyor. En güzel kandil simidini yapmak için kıyasıya mücadele veren yarışmacılar tek seferde hem susamlı hem de susamsız kandil simidi hazırlıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz ve günün anlamına uygun susamlı ve susamsız kandil simidi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kandil simidi tarifi, hazır almak istemeyenler için evde de kolayca yapılan enfes bir lezzet. Susamlar kavrulunca çok daha lezzetli bir hale gelen kandil simidi tarifi, günün her saati yenen enfes bir lezzet. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Yedikçe yedirten susamlı ve susamsız kandil simidi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SUSAMLI KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Susamlı kandil simidi malzemeler

  • 200 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta akı, (bir kasede hafifçe köpürmüş olarak çırpılmış)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz seker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Çeyrek su bardağı susam

SUSAMLI KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

  • Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım.
  • Derin bir kabın içerisine un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
  • Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini başka bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirelim.
  • Yağın içerisine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım.
  • Bu malzemelerin üzerine, un, mahlep ve kabartma tozundan elde ettiğimiz karışımını ekleyerek elimizle yoğuralım.
  • Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olacak bir hamur hazırlayalım.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elimizle yuvarlayalım.
  • Kurşun kalem kalınlığından biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapalım.
  • Hamurların iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim. Hamurları uzatma işlemini biraz unlanmış mutfak tezgahının üzerinde de yapabiliriz.
  • Uçlarını birleştirdiğimiz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, sonra ise susam ve/veya çörek otuna batıralım ve margarinle yağlayıp un serpip silkelediğimiz tepsiye dizelim. Aralarında biraz boşluk bırakmaya özen gösterelim.
  • Sadece yumurta akına bulayıp yaparsak, sade kandil simitleri yapabiliriz.
  • Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirelim.
  • Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Hafif ılık hale gelince kandil simitlerini servis tabağına aktarabiliriz.

MasterChef kandil simidi nasıl yapılır Susamlı ve susamsız kandil simidi tarifi, yapılışı, malzemeler

SUSAMSIZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Susamsız kandil simidi malzemeler

  • 200 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta akı, (bir kasede hafifçe köpürmüş olarak çırpılmış)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz seker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

SUSAMLI KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

  • Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım.
  • Derin bir kabın içerisine un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
  • Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini başka bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirelim.
  • Yağın içerisine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım.
  • Bu malzemelerin üzerine, un, mahlep ve kabartma tozundan elde ettiğimiz karışımını ekleyerek elimizle yoğuralım.
  • Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olacak bir hamur hazırlayalım.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elimizle yuvarlayalım.
  • Kurşun kalem kalınlığından biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapalım.
  • Hamurların iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim. Hamurları uzatma işlemini biraz unlanmış mutfak tezgahının üzerinde de yapabiliriz.
  • Sadece yumurta akına bulayıp yaparsak, sade kandil simitleri yapabiliriz.
  • Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirelim.
  • Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Hafif ılık hale gelince kandil simitlerini servis tabağına aktarabiliriz.