Karnıyarık poğaça tarifi, yapılışı ve malzemeler! Karnıyarık poğaça nasıl yapılır?
Günün her saati yiyebileceğiniz karnıyarık poğaça tarifi, özellikle 5 çayınıza lezzet katacak şahane bir tarif. Peki, karnıyarık poğaça nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları açan, lezzetiyle ise hafızalara kazınan karnıyarık poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
14 Haziran 2022 , Salı 11:30
Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği karnıyarık poğaça tarifi, hem doyurucu hem de besleyici bir lezzet. Peki, karnıyarık poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız karnıyarık poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KARNIYARIK POĞAÇA TARİFİ
Karnıyarık poğaça malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta ( birisinin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı dan bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
İçi için;
- Beyaz peynir
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
KARNIYARIK POĞAÇA YAPILIŞI
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin, mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırın, merdane ile bezeyi açıp ortasından iki kenarına da çizik atın.
- Bezenin ortasına önce peynir üzerine domates ve biber dilimleyip koyun, önce hamurun kenarından diğer tarafına kapatıp ( ortası açık kalacak şekilde) sonra diğer tarafını da üzerine kapatın.
- İç harcı görünecek şekilde olacak ve tepsiye yerleştirin, üzerini kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN