YemekKavurma yapmanın püf noktaları: Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kavurma yapmanın püf noktaları: Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli?

Paylaş
Kavurma yapmanın püf noktaları: Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kavurma yapmanın püf noktaları bir Kurban Bayramı’nda daha gündem oldu. Oldukça basit görünen ve az malzemelerle hazırlanan kavurmayı yaparken dikkatli olunursa lokum gibi bir kıvamla karşılaşabilirsiniz. Ancak uygun bir şekilde pişirilmeyen kavurma hem lezzet hem de yumuşaklık açıcından bir hayal kırıklığına neden olabilir. Peki, Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte kavurma yapmanın püf noktaları…

Kurban Bayramı’nın ana öğün yemeklerinden biri olan kavurma aynı zamanda misafirler için de vazgeçilmez bir ikramlık olmaya devam ediyor. Tatlılar, sarmalar ve börekler eşliğinde ikram ettiğiniz lokum gibi kavurma ile herkesi kendinize hayran bırakmak istiyorsanız işte size kavurma yapmanın püf noktaları…

Haberin Devamı

LOKUM GİBİ KAVURMA NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 2 kg kuşbaşı et
  • 250 gram iç yağ
  • Tuz

Kavurma yapmanın püf noktaları: Lokum gibi kavurma nasıl yapılır Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli

LOKUM GİBİ KAVURMA TARİFİ

  1. Lokum gibi kavurma yapmak için öncelikle eti pişireceğiniz tavayı ocağa koyun ve ısıtın. Burada seçeceğiniz tavanın malzemesi de kavurmanızın hem lezzetini hem de pişirme süresini etkileyecektir. Kavurma yapma için ideal tava veya tencere döküm olanlardır.
  2. Tavanız ısındıktan sonra iç yağı tavaya koyun ve erimesi için karıştırın.
  3. Yağ eridikten sonra kalan kıkırdakları yağın içinden alın.
  4. Kuşbaşı doğradığınız etleri yağın üzerine koyun ve karıştırın.
  5. Sonrasında tavanın kapağını kapatın ve ocağın büyük tarafında yarım ateşte etinizi pişirin.
  6. Arada bir yanmaması için kavurmanızı karıştırın.
  7. Kuzu eti daha kısa sürede pişerken, dana etinin pişme süresi hayvanın cinsine göre uzayacaktır. Bunun için dana eti pişerken yarım su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.
  8. Etler piştikten sonra en son tavadan almadan önce tuzunu ekleyin.

KAVURMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • Kavurma yapacağınız etin hayvanın hangi bölgesinden olacağına dikkat ederseniz hem pişme süresi hem de yumuşaklık bakımından çok büyük farkların odluğunu göreceksiniz. Bunu için kavurma yaparken, koyun ve kuzunun kol ve but kısmından, dananın ise sırt kol-kürek kısmını tercih etmelisiniz.
  • Etin pişirmeden önce iyice yıkayıp ve suyunu pişmeden önce iyice süzmelisiniz.
  • Mümkünse eti kendi yağında kavurmalısınız.
  • Eti ilk ocağa koyduğunuzda yüksek ateşte, kendi suyunu saldıktan sonra ise daha kısık ateşte pişirmelisiniz.
  • Son olarak en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise kavurmanın tuzunun ve baharatının en son eklenmesi gerektiğidir.
  • Tüm bu püf noktalarına dikkat ettiğinizde lokum gibi kavurma yapmamanız mümkün değil…