Kavurma

Kavurma Haberleri

Son dakika kavurma haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kavurma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kavurma haber sayfamızda...
Engelli girişimciye hibe musluğu açıldı

Engelli girişimciye hibe musluğu açıldı

23.10.2024
Türkiye’de 10 milyona yakın engelli birey var. Bu vatandaşların yaklaşık 1 milyonu kamu ve özel sektörde istihdam ediliyor. Devlet, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara fırsat eşitliği sunmak ve bu bireylerin iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak için hibe destekleri veriyor. Koşulları sağlayan bireylerin bu fırsattan yararlanmamaları için hiçbir neden yok.
Bize neler yedirmişler! Lahmacun, kebap, köfte, kıyma, bal, kavurma, peynir, kekik, sumak...

Bize neler yedirmişler! Lahmacun, kebap, köfte, kıyma, bal, kavurma, peynir, kekik, sumak...

3.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaları açıkladı, ortaya çıkan gerçekler herkesi şoke etti. Sucukta at ve eşek eti, peynirde ve yoğurtta nişasta, baharatta ve siyah çayda sağlığa zararlı boya, zeytinyağında içeriği belli olmayan başka tür yağ, çikolatada ilaç kullanmışlar. Bize de tüm bunları afiyetle yedirmişler!
Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (29 Eylül 2024)

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (29 Eylül 2024)

29.09.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, kavurma tarifi, zeytinyağlı biber dolması tarifi ve etimek tatlısı tarifi.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Ağustos 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Ağustos 2024)

27.08.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, lazanya tarifi ve kakaolu puding tarifi.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Ağustos 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Ağustos 2024)

21.08.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, lazanya tarifi ve kakaolu puding tarifi.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Ağustos 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Ağustos 2024)

17.08.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, lazanya tarifi ve kakaolu puding tarifi.
Hamile kadınlar günde 12-15 bardak su içmeli!

Hamile kadınlar günde 12-15 bardak su içmeli!

4.08.2024
Hamile kadınların yaz mevsiminde beslenmede dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bilgi veren Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Her gün 12-15 bardak su içilmelidir. Gazlı içeceklerin sıcak havalarda serinlettiğine inanılsa da tansiyonu yükseltici etki yapabilir, bu yüzden ev yapımı komposto suları, limonata tercihi daha doğru olacaktır" dedi.
Artan sıcaklıklarda sağlıklı beslenmek mümkün! Yaz aylarında nasıl beslenmek gerekir, sıcak havalarda ne yenir?

Artan sıcaklıklarda sağlıklı beslenmek mümkün! Yaz aylarında nasıl beslenmek gerekir, sıcak havalarda ne yenir?

6.07.2024
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte pek çok kişinin beslenme düzeni değişmeye başladı! Bu durumun sağlık üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna değinen Dr. Hüseyin Sarıkaya, sıcak havalarda beslenme düzenine dikkat çekti. Peki, sıcak havalarda nasıl beslenilir? Yaz aylarında beslenme düzeni nasıl olmalıdır? İşte tüm detaylar...
Zayıflamanın çözümü ‘mucize detokslar’ değil! Uzmanı uyardı: “Mucize diyet diye bir şey yok”

Zayıflamanın çözümü ‘mucize detokslar’ değil! Uzmanı uyardı: “Mucize diyet diye bir şey yok”

27.06.2024
Bayram tatilinde değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle aldıkları fazla kalorileri hızla yakmak için "mucize diyet ya da detoks" arayışına girenlere, sadece vücuttan sıvı atımını sağlayan bu uygulamalar yerine, yeterli ve dengeli beslenme modelini uygulamaları önerisinde bulunuluyor.
Uzmanı uyardı: Sıcaklık arttıkça zehirlenme vakaları da artıyor!

Uzmanı uyardı: Sıcaklık arttıkça zehirlenme vakaları da artıyor!

27.06.2024
Dr. Yasin Yılmaz sıcak havalarda besinlerin bozulma riski arttığından besin kaynaklı zehirlenmelerin sık görüldüğünü bildirdi. Dikkat edilmesi gerekenlere dair uyardı.
Kavurma yerken canından oldu

Kavurma yerken canından oldu

19.06.2024
Aksaray’da nefes borusuna yediği kurban eti kaçan Memiş Teke hayatını kaybetti.
Aşırı sıcaklarda kurban etine dikkat!

Aşırı sıcaklarda kurban etine dikkat!

19.06.2024
Kurban Bayramı bu yıl da sıcakların zirve yaptığı döneme denk geldi. Böyle dönemlerde taze eti muhafaza etmek ve her bir parçasını korumak özel gayret gerektiriyor. Bazen doğru zannedilen yanlışlar nedeniyle de etler ya ziyan oluyor ya da besin değeri kayboluyor.
Öldüren kavurma! 4 çocuk babasıydı

Öldüren kavurma! 4 çocuk babasıydı

18.06.2024
Aksaray'da, nefes borusuna yediği kurban eti kaçan 4 çocuk babası, 70 yaşındaki Memiş Teke hayatını kaybetti. Teke'nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından Demirci Kabristanlığı'nda toprağa verildi.
Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (18 Haziran 2024)

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (18 Haziran 2024)

18.06.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, kavurma tarifi, zeytinyağlı biber dolması tarifi ve etimek tatlısı tarifi.
Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı'nda beslenme

Kurban Bayramı'nda beslenme

17.06.2024
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.
Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

16.06.2024
Bitlis’te Uzman Diyetisyen Halil Kara, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.
Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat! Yanında kaşık kaşık yerseniz demir depolarını dolduruyor

Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat! Yanında kaşık kaşık yerseniz demir depolarını dolduruyor

16.06.2024
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sofralarda kavurma yerini alacak. Uzmanlar taze eti dinlendirmeden tüketmek konusunda uyarıda bulunurken, yanında tüketilen bazı besinlerin de demir emilimini arttırdığına dikkat çekiyor. Uzman Diyetisyen Ecem Serim Demirer, Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

15.06.2024
Dünyanın her yerine nam salmış ‘kuş sütü’ eksik kahvaltı masaları, peşinden gelen şerbetli tatlılar ve Kurban Bayramı’nda etlerin bolca yer aldığı sofralar, azami özeni gerektiren yeterli nedenler oluyor.
Sosyal medyadan gönderilecek Kurban Bayramı mesajları! Sevdikleriniz bunlara çok gülecek

Sosyal medyadan gönderilecek Kurban Bayramı mesajları! Sevdikleriniz bunlara çok gülecek

15.06.2024
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle beraber herkesin içini büyük bir coşku kapladı. Çocuklar alacağı harçlıkları mutlulukla beklerken büyükler ise kavurma yemenin hayalini kuruyor. Bayramın neşesi, herkesi mutlu etmeye yetiyor. Kimisi ise bayram mutluluğunu ikiye katlamanın peşinde. Bunun için sosyal medyada paylaşmak ya da WhatsApp’tan sevdikleriyle paylaşmak için birbirinden komik mesajlar arıyor.
Kavurmayı böyle yaptığınızda misafirleriniz parmaklarını ısıracak! Meğer böyle yapınca lokum gibi oluyormuş: Tek yapmanız gereken içine 3 malzemeyi eklemek

Kavurmayı böyle yaptığınızda misafirleriniz parmaklarını ısıracak! Meğer böyle yapınca lokum gibi oluyormuş: Tek yapmanız gereken içine 3 malzemeyi eklemek

14.06.2024
Bayram sofraları, toplumda birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir geleneğin parçası oluyor. Aile bireyleri ve sevdiklerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan bu sofralar; sevgi, saygı ve paylaşımı simgeliyor. Bayramların ruhunu yansıtan bu özel anlar, kültürel ve dini bağları güçlendirirken birlik ve dayanışma duygularını da artırıyor. Sofrada yenilen yemeklerin bereketi, aile bağlarını kuvvetlendirir ve sevincin paylaşılmasını sağlıyor. Bu sofralarda yer alacak olan kavurmayı lezzetli hale getiren her ne kadar bu sevgi bağı olsa da içine üç malzemeyi daha eklemek damaklarda iz bırakacak tadın ortaya çıkmasını sağlıyor. Peki, kavurma nasıl yapılır? Bu üç malzeme hangileri?
Gelinim Mutfakta börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler

12.06.2024
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün börülce yatağında fener kavurma tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette börülce yatağında fener kavurma tarifi arıyor. Peki, börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Farklı tarif arayanlar için iyi bir alternatif olan börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Kurban Bayramı öncesi uzmanından demir eksikliği olanlara tavsiye: Özellikle küçükbaş tüketenler dikkat!

Kurban Bayramı öncesi uzmanından demir eksikliği olanlara tavsiye: Özellikle küçükbaş tüketenler dikkat!

12.06.2024
Kurban Bayramına günler kala Gıda Mühendisi Dr. Hilal Demirkesen Bıçak’tan et tüketimine ilişkin altın değerinde tavsiyeler geldi. Bayram sofralarının vazgeçilmezi kavurmayla ilgili doğru bilinen yanlışları aktaran Demirkesen Bıçak, demir eksikliği sorunu yaşayanların eti nasıl tüketmesi gerektiğini anlattı.