Keledoş tarifi: Keledoş nasıl yapılır?
Van mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan kelodoş tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir tarif. Yöresel lezzetler hazırlamak isteyenler keledoş nasıl yapılır merak ediyor. Evde kolayca yapabileceğiniz kelodoş tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
16 Ocak 2021 , Cumartesi 11:52
Akpancar adı verilen özel bir ot ve keş ile birlikte yapılan keledoş tarifi enfes bir lezzet. Yöresel lezzetler denemek isteyenler keledoş nasıl yapılır merak ediyor. Birbirinden lezzetli kelodoş tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Haberin Devamı
Keledoş tarifi
Keledoş malzemeleri
- Kavurma eti
- Yarım su bardağı nohut
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 2 avuç akpancar
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kurut
Keledoş yapılışı
Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın. Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin. Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin. 10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın. Üzerine tereyağını ekleyin. Yağ eriyince sıcak servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te Beyza'nın sağlık durumunu Somer şef açıkladı! Devam edecek mi?
- '15 evim gitti' diyen şarkıcı villasını da satıyor! Fiyat dudak uçuklattı
- Alperen Duymaz'a doğum günü sürprizi! 'Yiğit Kirazcı'nın gazabına uğradım'
- Eşi cezaevinde vefat etmişti! 'İnancımı kaybettim, dua etmiyorum'
- Dünyaca ünlü müzisyen yaşamını yitirdi! 'Onun gibi biri bir daha olmayacak'