Keledoş tarifi: Keledoş nasıl yapılır?
Van mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan kelodoş tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir tarif. Yöresel lezzetler hazırlamak isteyenler keledoş nasıl yapılır merak ediyor. Evde kolayca yapabileceğiniz kelodoş tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
16 Ocak 2021 , Cumartesi 11:52
Akpancar adı verilen özel bir ot ve keş ile birlikte yapılan keledoş tarifi enfes bir lezzet. Yöresel lezzetler denemek isteyenler keledoş nasıl yapılır merak ediyor. Birbirinden lezzetli kelodoş tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Haberin Devamı
Keledoş tarifi
Keledoş malzemeleri
- Kavurma eti
- Yarım su bardağı nohut
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 2 avuç akpancar
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kurut
Keledoş yapılışı
Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın. Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin. Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin. 10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın. Üzerine tereyağını ekleyin. Yağ eriyince sıcak servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Eski karısının ödediği nafakayla dünyaevine girdi!
- Ezgi Mola'dan Annem Ankara paylaşımı! 'Çok ağlatır bu iş beni'
- Miss Universe Türkiye Temsilcisi Ayliz Duman'dan photoshop itirafı!
- Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ikinci baharlarını yaşıyor! İtalya pozlarına beğeni yağdı
- Engin Altan Düzyatan özel hayatıyla ilgili açıklama yaptı: Aşk kısa süreli bir şey