Kerebiç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kerebiç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün kerebiç tatlısı tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kerebiç tarifi araştırmaya başladı. Peki, kerebiç nasıl yapılır? Yöresel lezzetler arasında en popüler tariflerden birisi olan kerebiç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
18 Nisan 2022 , Pazartesi 12:22
Mersin yöresine ait popüler tatlılardan birisi olan kerebiç tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, kerebiç nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadına doyamayacağınız kerebiç tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KEREBİÇ TARİFİ
Kerebiç malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 1/2 paket kabartma tozu
İç harcı için:
- Şeker
- Ceviz veya antep fıstığı
- Tarçın
Köpüğü için:
- Çöven otu (Bulamazsanız krem şanti kullanabilirsiniz.)
- 3-4 su bardağı su
- Pudra şekeri
KEREBİÇ YAPILIŞI
- Tatlının köpüğünü çöven otuyla hazırlayacaksanız, tarife bir gün önceden başlamanız gerekir.
- Öncelikle çöven otunu yıkayın ve tencereye alın.
- Üzerine 4 su bardağı su ekleyerek bir gece bekletin.
- Karıştırma kabına tereyağını alın ve erimesi için bekleyin.
- Üzerine kabartma tozu ve irmik ekleyerek karıştırın.
- Ardından yumurta ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
- Bu esnada pudra şekeri de ilave edin.
- Daha sonra azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- İç harcı için; Ceviz veya fıstıkları döverek toz haline getirin.
- Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyerek karıştırın.
- Hamurdan istediğiniz boyutta parçalar kopartın.
- Elinizle bastırarak hamuru açın.
- Ortasını cevizli harç ile doldurduktan sonra kenarlardan kapatın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamurları dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 25-30 dakika pişirin.
- Köpüğü için; Çöven otunun kökünü bir tencereye alın ve üzerine su ekleyerek kaynatın.
- Kaynatma işlemini 1-2 saat kadar sürdürebilirsiniz.
- Tenceredeki su azaldıkça üzerine su ilave edin.
- Daha sonra çöven otunu süzün ve suyun içerisine pudra şekeri ekleyin.
- Su ve pudra şekeri karışımını köpük kıvamına gelene kadar, yaklaşık 30-40 dakika, mikserle çırpın.
- Tatlı piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Soğuyan kerebiç tatlısını, köpük ile birlikte servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Riskli bir ameliyat olan Nuri Alço taburcu edildi
- Mustafa Sandal'ın evliliği bitiyor mu? Melis Sütşurup'tan kafa karıştıran açıklama!
- Ecem Özkaya’dan çarpıcı açıklamalar: Bir daha evlenme teklifi etmem!
- Mark Zuckerberg cadılar bayramı partisinde! Dünyaca ünlü oyuncunun kılığına girdi
- MasterChef'in son şampiyonu favorilerini sıraladı! 'Kibar insan severim'