Ketojenik ekmek tarifi: Ketojenik ekmek nasıl yapılır?
Ketojenik beslenenlerin evde kolaylıkla yapabileceği ketojenik ekmek tarifi oldukça lezzetli bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için ketojenik ekmek tarifi arıyor ya da ketojenik ekmek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ketojenik ekmek tarifi, ketojenik ekmek nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Sağlıklı beslenme yöntemlerinden biri olan ketojenik beslenme tarzına uygun ekmek tarifi arıyorsanız ketojenik ekmek tarifi tam size göre olacaktır. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için ketojenik ekmek tarifi arıyor ya da ketojenik ekmek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ketojenik ekmek tarifi, ketojenik ekmek nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Ketojenik ekmek tarifi
Ketojenik ekmek malzemeleri
- 150 gram fındık
- 3 yumurta
- 50 gram tereyağ
- 3 gram kabartma tozu
Ketojenik ekmek yapılışı
3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Tereyağı eritin. Blendırın içine fındık ve kabartma tozunu ekleyin. Toz kıvamına gelene kadar blendırda çekin. 3 yumurtanın sarısını ve eritilmiş tereyağı ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta beyazını iyice kabarıp, beyazlayıncaya kadar çırpın. Hamurun içine önce yarısını ekleyip karıştırın. Ardından kalanını da ekleyip çok az daha karıştırın. Yoğunluğu kek hamuru gibi olmalı. Kalıba döküp üzerine susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirin. 10 dk soğumaya bırakıp kalıptan çıkarın.
- Olgun Şimşek'ten şaşırtan çıkış! 'Benden başka da bir şey olmazdı'
- Şimal'e gelen yorumlar şoke etti! 'Bu yüzden sosyal medyadan uzak durmaya çalışıyorum'
- Sercan Badur'dan aşk açıklaması! 'Çok mutluyum'
- İlayda Alişan ve Oğulcan Engin birbirine övgüler yağdırdı! 'Sahnede aşık oldum'
- Ural Kaspar kimdir, nereli, kaç yaşında? İrem Helvacıoğlu'nun neyi oluyor, Ural Kaspar ne iş yapar, kariyeri ne?