Kiev usulü piliç: Tavuk Kievski tarifi
Tavukla yapılan farklı lezzetler arıyorsanız Rusya'nın yöresel tatlarından biri olan tavuk Kievski tarifi oldukça lezzetli bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için tavuk Kievski tarifi arıyor ya da tavuk Kievski nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Tavuk Kievski yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
26 Kasım 2020 , Perşembe 11:19
Tadını çok seveceğiniz tavuk Kievski tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için tavuk Kievski tarifi arıyor ya da tavuk Kievski nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Tavuk Kievski yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Haberin Devamı
Tavuk Kievski tarifi
Tavuk Kievski malzemeleri
- 120 gram tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak
- 6 dal dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Pane için:
- 4 çorba kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Tavuk Kievski yapılışı
Tavuk göğsünün kalın tarafını bir bıçakla keserek açın. İçine tereyağı sürüp tuz serpin. İnce doğranmış sarımsak ve dereotunu yayın. Sararak rulo haline getirin. Önce una bulayın. Daha sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak, yuvarlak tost ekmeği ile servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Bee Gees’in iki bateristi 4 gün arayla hayatını kaybetti
- Hande Erçel'e erken doğum günü sürprizi! Pastayı gören gözlerini alamadı
- Süper minisiyle doğum gününü kutladı! Pastadaki nota dikkat
- Evlilik teklifi almıştı! Rabia Soytürk'ten düğün sorusuna cevap
- Yasa dışı bahis operasyonunda aranıyor! Hakkında yakalama kararı çıktı