Lezzetiyle olduÄŸu kadar yüksek besin deÄŸeriyle de öne çıkan balık çorbası, özellikle kış aylarında balık severlerin vazgeçilmezlerinden oluyor. Düzceli balıkçı Tuncay Kılıç, lezzetiyle öne çıkan balık çorbasının püf noktalarını anlattı. Balık çorbasının zahmetli olduÄŸunu söyleyen Kılıç, "Balık çorbasını yapmak emek ister. Normal çorbalar gibi deÄŸil. Orijinal tarifinde, iskorpit veya kırlangıç balığından yapılır. Fakat bölge itibariyle ÅŸu anda yayın balığından yapıyorum. Sevilir ve bilinir. Bölge bölge deÄŸiÅŸiyor. TereyaÄŸsız olmuyor. SoÄŸan, havuç, sarımsağımız ve kerevizimiz olmazsa olmaz. Genelde yapanlar kereviz olmadan yapıyor. Ama kereviz olmadan balık çorbası olmaz. Balığımızı daha önceden haÅŸladık. Temizleyip ayıkladık ve haÅŸladığımız suyu kullandık. Hepsini yaptıktan sonra piÅŸerken üzerinde oluÅŸan köpükleri almamız gerekiyor. Normal et yemeklerinde olduÄŸu gibi balık çorbasının da tadının deÄŸiÅŸmemesi için köpüÄŸü alınmalı. En son piÅŸtikten sonra dere otu, maydanoz koyulur. AÄŸzını kapatıp 5 dakika beklenilmesinin ardından servise hazır olur. Balık denilince ilaç yok gübre yok doÄŸal oluyor. Kış günleri özellikle içilmesi lazım. Her derde deva ÅŸifa deposu diyebiliriz" ifadelerini kullandı.