YemekKrem brüle nasıl yapılır? Krem brüle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Krem brüle nasıl yapılır? Krem brüle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Krem brüle nasıl yapılır? Krem brüle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Orijinal adı creme brulee olan bu tatlı, Türk mutfağında krem brüle tarifi olarak biliniyor. İnternette en çok aratılan tatlılardan biri olan krem brüle tarifi, son zamanların en popüler tariflerinden. Peki, krem brüle nasıl yapılır? Fransız mutfağınız en sevilen lezzetlerinden krem brüle tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak krem brüle tarifi, tahmin edildiğinden daha kolay yapılan bir lezzet. Peki, krem brüle nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği krem brüle tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

KREM BRÜLE TARİFİ

Krem brüle malzemeler

  • 200 ml süt
  • 200 ml krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek için:

Esmer şeker

KREM BRÜLE YAPILIŞI

  • Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda.
  • Yumurta sarılarını ve toz şekeri önce yavaş sonra hızlı ayarda karışım beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
  • Süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp, köpükleninceye kadar orta ateşte çırpma teli ile karıştırarak pişirin.
  • Yumurta ve şeker karışımını azar azar döküp karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı kaselere paylaştırın. Kaseleri derin ve dar bir tencereye alın.
  • Yarısına gelecek şekilde sıcak su doldurun.
  • Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakikaya yakın pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Üzerlerine esmer şeker serpin.
  • Kapları yine aynı tencerede bu kez soğuk su ve buz doldurduğunuz tepsiye dizin.
  • Fırının en üst kademesine tepsiyi yerleştirip fırının ızgarasını çalıştırın.
  • Şeker karamelize olunca fırından çıkarıp servis yapın.