YemekKrep lazanya nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta krep lazanya tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Krep lazanya nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta krep lazanya tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Krep lazanya nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta krep lazanya tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün krep lazanya tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette krep lazanya tarifi araştırıyor. Peki, krep lazanya nasıl yapılır? Hem yapılması kolay hem de lezzeti efsane krep lazanya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olan krep lazanya tarifi, müthiş bir lezzet. Peki, krep lazanya nasıl yapılır? Hem yapılması kolay hem de lezzeti efsane krep lazanya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KREP LAZANYA TARİFİ

Krep lazanya malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi

Kıymalı iç harç için:

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram kaşar peyniri

KREP LAZANYA YAPILIŞI

  • Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.
  • Unu ve diğer malzemeleri ilave edin ve çırpma teliyle çırpın.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen krep hamurundan ısınmış ve hafif yağlanmış tavaya birer kepçe alarak yayın.
  • Her iki yüzünü de pişirin.
  • Bir sos tenceresine tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar hafif kavurun.
  • Çırpma teliyle çırparak sütü ilave edin.
  • Baharatları da ekleyip karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvamına gelince ocaktan alın ve dinlendirin.
  • Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ve sarımsakları soteleyin.
  • Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber, domates salçası ve domates rendesini ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Isıya dayanıklı cam kabın tabanına 2-3 kaşık beşamel sos yayın.
  • Krepleri kaba uygun şekilde kesin ve beşamel sosun üzerine krepi yerleştirin.
  • Hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar krepin üzerine yayın ve üzerine bir miktar beşamel sos ilave edip diğer bir kreple üzerini kapatın.
  • Kıymalı harç ve sosunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • En son koyduğunuz krepin üzerine beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edin.
  • Peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak servis edin.