YemekKurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi! Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

Kurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi! Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

Paylaş
Kurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi! Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

Kurban Bayramı yaklaşırken büyük bir heyecanla hazırlanacak sofraların hayali de kurulmaya başlandı. Çıtır çıtır baklavalar, lezzetli mi lezzetli pilavlar, misafirlerin damağında iz bırakacak ana yemekler… Liste böyle uzayıp gidiyor. Fakat Kurban Bayramı denince akıllara ilk gelen tabii ki kavurma oluyor. Etlerin yumuşacık kıvamıyla önce çıkan kavurma, her bayram sofrasının vazgeçilmezi. Peki, kavurma nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Püf noktaları nelerdir?

Hilal Gülden Boğazkesen - Posta.com.tr / Kavurma, kokusuyla ve dokusuyla hemen hemen herkesin sevdiği tarifler arasında bulunuyor. Ağızda dağılan etlerin yumuşaklığı, yiyeni adeta kendinde geçiriyor. Kavurmayı yapmak ise zannedildiği kadar kolay değil. Bu tarifin en önemli püf noktası etlerin yumuşaklığını tutturabilmek. İşte tüm detaylar…

Haberin Devamı

Kurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

HİÇBİR YERDE BULAMAYACAĞINI KAVURMA TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Kavurma, Türk mutfağının lezzetli ve pratik yemeklerinden biridir. Hem etin lezzetini koruyan, hem de doyurucu bir yemek olmasıyla öne çıkar. İşte kavurmanın yapımı, malzemeleri, aşamaları ve püf noktaları!

Malzemeleri:

  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 1 baş orta büyüklükte kuru soğan
  • 3 ya da 4 diş sarımsak
  • Bir miktar sıvı yağ

KAVURMA YAPILIŞI:

  • İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.
  • Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.
  • Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

Püf Noktaları:

  • Etin suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirmek, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Soğanları önceden kavurmak, kavurmanın aromasını artırır ve soğanın ekşi tadını azaltır.
  • Yeşil biber ve domatesi taze olarak kullanmak, kavurmanın lezzetini zenginleştirir.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Pul biber kullanarak acılı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Kavurma, pilav veya ekmekle servis edilebilir. Afiyet olsun!