Kuru üzümlü kek tarifi ve yapılışı: Kuru üzümlü kek nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Kuru üzümün enfes lezzeti kuru üzümlü kek tarifi ile bir araya geliyor. Kuru üzümün faydalarından yararlanmak isteyenler kuru üzümlü kek nasıl yapılır merak ediyor. Peki, kaç dakikada pişer? Enfes lezzeti ve şık sunumuyla kuru üzümlü kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Her lokmasında ayrı bir lezzet barındıran kuru üzümlü kek tarifi evde yapılan enfes lezzetlerden. Sevdiklerinize hazırlamak için kuru üzümlü kek tarifi arıyor ya da kuru üzümlü kek nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kuru üzümlü kek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Kuru üzümlü kek tarifi
Kuru üzümlü kek malzemeleri
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 4 adet yumurta
Üzümlü kek yapılışı
Şeker ve yumurtayı mikserin önce en düşük sonra en yüksek ayarında kabarıncaya kadar iyice çırpın. Bu karışıma sıvı yağ, yoğurt ve unla karıştırılmış kabartma tozu ve vanilin ilave edip çırpmaya devam edin. Kuru üzümleri unlayın ve çırpmanın sonuna doğru hamura ilave edip, biraz karıştırın. İsteğe bağlı olarak portakal ve limon rendesi ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpin.