YemekLimonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Limonlu çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Limonlu çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Limonlu çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak limonlu çatlak kurabiye tarifi, hem yapılması kolay hem de lezzetiyle kendine hayran bırakan şahane bir tat. Peki, limonlu çatlak kurabiye nasıl yapılır? Görüntüsüyle kendine hayran bırakan, kokusuyla da iştahları kabartan limonlu çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Misafirlerinizin tadına doyamayacağı limonlu çatlak kurabiye tarifi, görüntüsüyle kendine hayran bırakan bir lezzet. Peki, limonlu çaylak kurabiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız limonlu çatlak kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

LİMONLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Limonlu çatlak kurabiye malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

LİMONLU ÇATLAK KURABİYE YAPILIŞI

  • Kaba un hariç tüm malzemeleri koyun ve bir mikser yardımı ile karıştırın.
  • Sonrasında karışıma unu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Hamur yumuşak, ele yapışan bir kıvamda olacak.
  • Hazır olan hamurun üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırın ve en az yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru cevizden biraz daha büyük olacak şekilde yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.