YemekMantar kebabı nasıl yapılır? Mantar kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Mantar kebabı nasıl yapılır? Mantar kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Mantar kebabı nasıl yapılır? Mantar kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Her lokmasında çok başka lezzet alacağınız mantar kebabı tarifi, hem yapması çok kolay hem de tadı şahane bir tarif. Peki, mantar kebabı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak ve herkesin çok seveceği mantar kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle iştahları kabartan mantar kebabı tarifi, lezzetiyle de kendine hayran bırakıyor. Peki, mantar kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız mantar kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MANTAR KEBABI TARİFİ

Mantar kebabı malzemeler

  • 1 kg iri boy kültür mantarı
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1-3 dal biberiye

MANTAR KEBABI YAPILIŞI

  • Mantarların sap kısımlarını çıkarıp dış zarlarını soyun ve gerekirse kağıt havlu ile silin.
  • Kıymayı bir karıştırma kabına alın. Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın.
  • Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyerek iyice yoğurun.
  • Elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Mantarın iç kısmına bir köfte yerleştirin ve diğer bir mantarı da üzerine kapatın.
  • Tüm mantarları bu şekilde hazırlayın.
  • Bir güveç kabını veya fırın kabını yağlayın.
  • Hazırladığınız mantarları yan yana dizin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından alın ve folyoyu açıp mantarların bıraktığı suyu bir kaba süzün.
  • Bu suyun içine sos için gerekli tüm malzemeyi ve sıcak suyu katarak iyice karıştırın ve mantarların üzerine gezdirdikten sonra tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Mantar kebabını fırından alın ve 5 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra üzerine ince kıyılmış biberiye serperek sıcak servis edin.