YemekMasterChef 11 Ekim 2022 kaburga dolması nasıl yapılır? Kaburga dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası
MasterChef 11 Ekim 2022 kaburga dolması nasıl yapılır? Kaburga dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası
TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi kaburga dolması tarifi yapacak. Peki, kavurga dolması nedir? Kaburga dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan kaburga dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
11 Ekim 2022 , Salı 20:57
Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan kaburga dolması tarifi, evde hazırlanması mümkün olan enfes bir lezzet. Peki, kaburga dolması nasıl yapılır? İşte, kaburga dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KABURGA DOLMASI TARİFİ
Kaburga dolması malzemeler
- 2.5 kg kaburga (koyun eti - sağ göğüs kısmı)
- 150 gr tereyağı
- 150 gr kabuğu soyulmuş badem içi
- 300 gr kıyma
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 750 gr pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
KABURGA DOLMASI YAPILIŞI
- Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesin. Tereyağını tencereye alıp eritin.
- Badem ve kıymayı ekleyip kavurun. İnce yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
- Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
- Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun. Etin ağız kısmını iplikle dikin. Kaburganın her yerine salça sürüp yağda kızartın.
- Sıcak fırında üzeri kapalı olacak şekilde 180 derecede 2 saat boyunca pişirin. Sıcak servis yapın.