MasterChef samke harra usulü tahinli minekop nasıl yapılır? Samke harra usulü minekop tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef Türkiye yarışmasında bugün eleme gecesi var. Eleme gecesinde en iyi yemeği yapmak için kıyasıya mücadele eden yarışmacılardan bugün samke harra usulü tahinli minekop tarifi yapılması istendi. Peki, samke harra usulü tahinli minekop nasıl yapılır? Ana malzemeleri arasında tahin, tarhanalı erişte ve balık olan samke harra usulü tahinli minekop tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Lübnan mutfağından gelen samke harra usulü tahinli minekop tarifi, parmakları yediren bir tarif. Peki, samke harra usulü tahinli minekop nasıl yapılır? İşte, samke harra usulü tahinli minekop tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
SAMKE HARRA USULÜ TAHİNLİ MİNEKOP TARİFİ
Samke harra usulü tahinli minekop malzemeler
Sarımsak sosu için;
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Beyaz biber
- Kekik
- Balık suyu
Minekop için;
- Sarımsak
- Balık stock
- Kişniş taze
- Limon suyu
- Chili biber
- Tahin
Eşki mayalı tarhana erişte için;
- Toz tarhana
- Tereyağı
- Un
- Tuz
SAMKE HARRA USULÜ TAHİNLİ MİNEKOP YAPILIŞI
Ayıklanmış sarımsakları zeytinyağında 140 derecede confi edin.
Yumuşayan ve renk almayan sarımsakların yağının yarısını ayırıp yapılan balık suyunu sarımsakların üzerine ekleyip kaynatın.
Taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip robottan çekip pürüzsüz bir çorba elde edin.
Tahin sos için:
Sarımsak, chili biberi, kırmızı kişnişi zeytinyağında kavurun.
Tahin, limon suyu ve balık suyunu ekleyip kaynayana kadar bekletin.
Dövülmüş cevizi ekleyip ocaktan alıp karıştırın.
Erişte için:
Tarhanalı erişte hamuru tutup erişteleri eşit boylarda kesip fırında kurutun. Kuruyan erişteleri tereyağında iyice cips kıvamına gelene kadar kavurun.
Minekop için:
Derisi ve kılçıkları alınmış balığın üzerine yapmış olduğunuz tahin sos ile iyice kaplayın ve fırında iyice pişirin.
TABAKLAMA
Tabağın tabanına sarımsak çorbasından koyup üzerine kıtır tarhanalardan biraz ekleyin.
Tarhananın üzerine balığı koyun.
Balığın üzerine limon zest ve fine bourneis doğranan chili biberi ekleyin.