YemekMasterChef 25 Ekim 2022 Konya bıçak arası nasıl yapılır? Konya bıçak arası tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef 25 Ekim 2022 Konya bıçak arası nasıl yapılır? Konya bıçak arası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef 25 Ekim 2022 Konya bıçak arası nasıl yapılır? Konya bıçak arası tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8'in popüler yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar pideler yapıyor. Her iki takımın yarışmacıları birbirleriyle eşleşip dokunulmazlığı almak için kıyasıya mücadele veriyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise Konya bıçak arası tarifi araştırıyor. Peki, Konya bıçak arası nedir? Konya bıçak arası nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz Konya bıçak arası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

25 Ekim MasterChef pide gecesinde farklı yörelerin pidelerini yapan yarışmacılardan iki kişi Konya bıçak arası tarifi yapıyor. Konya bıçak arası nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz Konya bıçak arası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KONYA BIÇAK ARASI TARİFİ

Konya bıçak arası malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri için:

  • 2 adet domates
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

KONYA BIÇAK ARASI PİDE YAPILIŞI

  • Hamur için; Un, maya ve suyu bir kabın içerisine ekleyerek karıştırın.
  • Hamur kıvam aldığında üzerine tuz ekleyin ve güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için; Kuşbaşı etleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Aynı şekilde domates ve biberi de ufak ufak doğrayın.
  • Domates, biber ve etin üzerine baharatları ekleyerek harmanlayın.
  • Hamur mayalandıktan sonra, unlanmış mutfak tezgahına alın ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Açtığınız hamurları tepsiye dizin.
  • Hamurların üzerine kenarda boşluk kalacak şekilde iç harç ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hazırladığınız pideleri pişirin.