YemekMasterChef 5 Ekim karalahana sarması tarifi, yapılışı, malzemeler! Karalahana sarması nasıl yapılır?

MasterChef 5 Ekim karalahana sarması tarifi, yapılışı, malzemeler! Karalahana sarması nasıl yapılır?

Paylaş
MasterChef 5 Ekim karalahana sarması tarifi, yapılışı, malzemeler! Karalahana sarması nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'nin 92'inci yeni bölümünde takımlar en güzel karalahana sarması yapabilmek için birbiriyle kıyasıya mücadele etti. MasterChef izleyicilerinin en merak ettiği konu "Karalahana sarması nasıl yapılır?" oldu. Karalahana sarması nasıl yapılır? Karalahana sarması nedir? Karalahana sarması malzemeleri nelerdir? Karalahana sarması yapımının püf noktası nedir? İşte 5 Ekim MasterChef 2022’nin 92'inci bölümünde yapılan Karalahana sarması tarifi, püf noktası, malzemeleri ve yapılışı.

MasterChef Türkiye yarışmasının 92. bölümünde Karadeniz mutfağı yemekleri yapılıyor. Takımlar, Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi olan karalahana sarmasını en lezzetli şekilde yapabilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Peki karalahana sarması nasıl yapılır? Karalahana sarması yapmanın püf noktaları neler? İşte karalahana sarması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARALAHANA SARMASI TARİFİ

Karalahana sarması malzemeler

  • 1 kg kara lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 3 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 15 gr tereyağı

MasterChef 5 Ekim karalahana sarması tarifi, yapılışı, malzemeler Karalahana sarması nasıl yapılır

KARALAHANA SARMASI YAPILIŞI

  • Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın.
  • Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Harçtan yaprakların içine doldurup sarın.
  • Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin.
  • En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun.
  • Dolmaları tabağa alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.