YemekMasterChef dana dili rosto nasıl yapılır? Dana dili rosto tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

MasterChef dana dili rosto nasıl yapılır? Dana dili rosto tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

Paylaş
MasterChef dana dili rosto nasıl yapılır? Dana dili rosto tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler

MasterChef Türkiye'de bu akşam 'Unutulmaya yüz tutmuş esnaf yemekleri' yapılıyor. Esnaf yemeklerinden birisi olan dana dili rosto tarifi et yemeği sevenlerin vazgeçilmez lezzetlerinden. Peki, dana dili rosto nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem de lezzetli dana dili rosto tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem lezzetli hem de sunumu şık tarif arıyorsanız dana dili rosto tarifi tam size göre bir tarif. İşte, dana dili rosto tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DANA DİL ROSTO TARİFİ

Dana dil rosto malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 kg dana nuar
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6-7 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

DANA DİL ROSTO YAPILIŞI

  • Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Dana nuarı tencereye aktarıp her iki tarafını kızartın ve tencereden alın.
  • Aynı tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve halka şeklinde doğradığınız havucu ekleyip soteleyin.
  • Un ve 1 su bardağı suyla karıştırdığınız salçayı ekleyip karıştırın. Kızarttığınız eti tekrar tencereye alın.
  • Üzerini geçecek kadar et suyu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.