YemekMasterChef fırında hindi dolma nasıl yapılır? Fırında hindi dolma tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef fırında hindi dolma nasıl yapılır? Fırında hindi dolma tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
MasterChef fırında hindi dolma nasıl yapılır? Fırında hindi dolma tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar Kocaeli lezzetleri yapacak. Hindisiyle meşhur olan Kocaeli'nin yöresel lezzetlerinden birisi de hindi dolma tarifi. Peki, hindi dolma nasıl yapılır? Özellikle özel günlerde severek yapacağınız ve herkesin tadına bayılacağı hindi dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan hindi dolma tarifi, lezzetli olduğu kadar besleyici bir yemek. Peki, hindi dolma nasıl yapılır? Parmaklarını yiyeceğiniz hindi dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

HİNDİ DOLMA TARİFİ

Hindi dolma malzemeler

  • 1 büyük hindi
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav için

  • 2 soğan
  • 2.5 su bardağı baldo pirinç
  • 300 gr hindi veya tavuk ciğeri
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • ¼ demet ince kıyılmış dereotu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yeteri kadar su
  • Yarım limon
  • Yenibahar
  • Karabiber

HİNDİ DOLMA YAPILIŞI

  • Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında 3-4 saat marine edin. Baldo pirinci yıkayın.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin.
  • Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli). Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
  • Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün. Yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.