MasterChef Kale biber tatarı nasıl yapılır? Kale biber tatarı tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef'in 25 Kasım Cuma günü yayınında Denizli'nin yöresel lezzetleri yapılıyor. Denizli'nin meşhur lezzetlerinden birisi de Kale biber tatarı tarifi. Peki, Kale biber tatarı nasıl yapılır? Yemeklerin yanında meze olarak servis edebileceğiniz ve yedikçe yedirten Kale biber tatarı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
25 Kasım 2022 , Cuma 22:15
Kurutulmuş Kale biberinden yapılan Kale biber tatarı tarifi parmakları yedirten bir lezzet. Peki, Kale biber tatarı nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları açan Kale biber tatarı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KALE BİBER TATARI TARİFİ
Kale biber tatarı malzemeler
- 10 adet kurutulmuş kale biberi
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet sarımsak
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- İsteğe bağlı tuz
KALE BİBER TATARI YAPILIŞI
- Biberleri yıkadıktan sonra kurulayıp bıçak yardımıyla ortası kesilir.
- Yumuşak bir hal alana kadar kaynar suda 25 dakika haşlanır.
- Haşlanan biberler kaynar sudan çıkartılır ve istenilen boyutta kesilir.
- 4 kaşık zeytinyağı konulan tavaya biberleri ekledikten sonra yağ kızarana kadar kavurmaya başlanır. Ardından kırmızı toz biber eklenir.
- Biberler yeterince yağda kaldıktan sonra sarımsaklı yoğurdun üstüne biberler yerleştirilir.
- En son tavada kalan yağ biberlerin üzerinde gezdirilir ve servis edilir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te ilk ceketin sahibi belli oldu!
- Melis Sezen: O dönem kendimi kullandırtma seviyesindeydim
- Ünlü rapçi silahlı saldırıda hayatını kaybetti!
- Battal Gazi'nin ZıpZıp'ıydı! Necdet Kökeş hastaneye kaldırıldı
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'