YemekMasterChef kanepe tarifleri

MasterChef kanepe tarifleri

Paylaş
MasterChef kanepe tarifleri

Tv8 ekranlarının sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar bugün kanepeler yapıyor. Aperatif olarak tüketilen ve küçükten büyüğe herkesin severek yediği kanepeler, izleyicilerin de ilgisini çekiyor ve internette "kanepe tarifleri" aratıyor. Peki, kanepeler nasıl yapılır? Farklı çeşitlerde ve farklı malzemelerle yapabileceğiniz kanepe tarifleri, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çayın ve kahvenin yanına servis edebileceğiniz kanepe tarifleri, evdeki malzemeye göre de lezzetlendirebileceğiniz enfes bir tarif. Peki, kanepe nasıl yapılır? İşte, kanepe tarifleri, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TUZLU MİNİ PANKEK TARİFİ

Tuzlu mini pankek malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Süslemek için çeri domates
  • Salatalık
  • Kaşar peyniri

TUZLU MİNİ PANKEK YAPILIŞI

  • Pankek için gerekli olan malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
  • Ocağın büyük gözünde harlı ateşte ısıtılan tavaya ocağı kısıp hazır olan hamurdan bir çay kaşığı kadar alıp dökün.
  • Ocağın ısını tekrar biraz artırıp tek tarafı göz göz olana kadar pişirin.
  • Göz göz olan pankekleri çevirip çok azda diğer tarafını pişirin.
  • Fazla bekletmeden hemen ocaktan alın.
  • Daha sonra sıcak olan tavayı alıp havada biraz sallayın ve ateşe tekrar alıp işleme devam edin.
  • Tavayı asla yağlamayın.
  • Tüm malzeme bittiğinde istediğiniz gibi süsleyip servis edin.

MasterChef kanepe tarifleri

PATLICANLI KABAKLI KANEPE TARİFİ

Patlıcanlı kabaklı kanepe malzemeler

12 tane tost ekmeği

2 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine;

Sarımsaklı yoğurt

1 patlıcan

1 kabak

2 yeşil biber

1 kırmızı biber

2 domates

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz, karabiber, pulbiber

PATLICANLI KABAKLI KANEPE YAPILIŞI

Patlıcan alacalı soyulur ve küçük küpler halinde doğranır.

Kabak soyulur ve küçük küpler halinde doğranır.

Kırmızı ve yeşil biber tohumları temizlenir onlarda küçük küpler halinde doğranır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınan sebzelerin üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ gezdirilir.

Tuz serpilir, güzelce harmanlandıktan sonra önceden ısınmış 200° derece fırında sebzeler kızarana kadar pişirilir.

Haberin Devamı

Sebzeler kızardıktan sonra domates sos yapılır. Bir tavaya soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler çok az sıvı yağ ile birlikte alınır.

Suyu çekene kadar domatesler kavrulur, suyunu çektikten sonra doğranmış sarımsak ve şeker eklenir.

2 dakika kavurduktan sonra sebzeler eklenir. Daha sonra tuz, pulbiber ve karabiber eklenir.

Yarım çay bardağı kadar suda eklendikten sonra sebzeler suyunu çekene kadar pişirilir.

Sebzelerin altı kapatıldıktan sonra ben iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Daha sonra tost ekmekleri bir su bardağı ile kesilerek alınır.

Kesilen tost ekmeklerini arkalı önlü eritilmiş tereyağı sürülür, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır ve önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Ekmeklere sarımsaklı yoğurt ekleyeceği için ekmekler yumuşacıktır o yüzden servise ne kadar yakın yaparsanız o kadar güzel olur.

Ekmeklerin üzerine birer yemek kaşığı kadar sarımsaklı yoğurt ekleyin ve yoğurdun üzerine de birer yemek kaşığı kadar sebzeden koyun kanepeler hazır.

MasterChef kanepe tarifleri

KREP KANEPE TARİFİ

Krep kanepe malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Domates, biber
  • Zeytin
  • Kaşar peyniri, beyaz peynir

KREP KANEPE YAPILIŞI

  • Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
  • Yumurtaları ekleyerek biraz daha çırpın.
  • Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.
  • Teflon tavaya sıvı yağ koyarak tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın.
  • Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
  • Pişirilen krepleri rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 2 cm kalınlığında kesin.
  • Her birinin üzerine domates, zeytin, peynir gibi dilediğiniz malzemeden koyarak servis yapın.