MasterChef lokma tatlısı nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli lokma tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef Türkiye'de yarışmacılar kaptanlık ödülünü kazanmak için 15 dakika içinde lokma tatlısı yapmaya çalışıyor. Şefler ise şerbetin soğuk, yağın sıcak olması gerektiği konusunda yarışmacıları uyarıyor. En lezzetli lokma tarifi yapmak için Çağatay ve Burak birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Peki, evde lokma nasıl yapılır? Yerken kendinize hakim olamayacağınız lokma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
03 Ekim 2022 , Pazartesi 23:36
İzmir ile adını duyurmuş lokma tarifi, birçok yerde de sıklıkla yapılan enfes bir tatlı. Peki, lokma nasıl yapılır? Çıtır çıtır lokma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
LOKMA TARİFİ
Lokma malzemeler
Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
- ½ çay kaşığı tuz
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Dilim limon
LOKMA YAPILIŞI
- Lokma tatlısının şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbete dilim limon atın.
- Kaynayan şerbeti soğumaya alın.
- Lokma hamuru için mayayı aktifleştirin. Ilık su, şeker ve mayayı karıştırın ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Geniş bir kaba un, tuz ve aktifleşmiş mayayı alın ve güzelce yoğurun.
- Hamuru yarım saat kadar dinlenmeye alın.
- Hamurunuzdan yağlanmış yemek kaşığı yardımıyla bezeler koparın ve kızgın yağa atın.
- Yağda pişen lokma hamurlarını soğuk şerbete atın.
- Şerbetin içerisinde biraz bekleyen hamurları sunum tabağına alın.
- Lokma tatlınız hazır.
BUNLARI DA OKUYUN
- Somer şef ördek pastilla yemeğiyle şov yaptı! Fiyatı ortaya çıktı
- Enis Arıkan, Metin Arolat'l anısını anlattı! 'Ömür boyu saklayacağım'
- Rihanna sosyal medyaya damga vurdu! Leoparlı yatak örtüsü, altın varaklı yatak başlığı...
- Ebru Şahin'in Cannes tarzı!
- Gossip Girl'in Chuck Bass'ı güzel haberi sevenleriyle paylaştı!