MasterChef patlıcan kebabı nasıl yapılır? Evde patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef Türkiye'nin 27 Eylül 2022'de yayınlanan 84. bölümde kırmızı takım ve mavi takım kebaplar yapıyor. Takımlardan birer kişi ise patlıcan kebabı tarifi yapacak. Ekran başında izleyen seyirciler internette evde patlıcan kebabı tarifi araştırıyor. Peki, patlıcan kebabı nasıl yapılır? Müthiş lavaşı ve enfes sosuyla patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
27 Eylül 2022 , Salı 18:13
Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan patlıcan kebabı tarifi, evde de yapılan enfes bir lezzet. Peki, patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte evde patlıcan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PATLICAN KEBABI TARİFİ
Patlıcan kebabı malzemeler
- 4 Adet orta boy patlıcan
- 500 gr yarım yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- İsteğe göre kimyon
- Tuz
- Fırın torbası
Sos malzemeleri;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı ılık su
- Tuz
- Karabiber
Üzerini süslemek için;
- Sivri biber
- Domates
PATLICAN KEBABI YAPILIŞI
- Patlıcanları isteğinize göre ortadan iki veya üçer dilimlerde kesin.
- Ardından tuzlu suda acısının gitmesi için en az 10 dakika bekletin.
- Patlıcanlarınız tuzlu suda beklerken bir yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, incecik kıyılmış maydanoz, galeta unu ve baharatları da ekleyerek güzelce yoğurun.
- Malzemeleri güzelce yoğurduktan sonra harcın içerisinden ufak yumrular halinde parçalar koparın ve oval şekiller verin.
- Köftelere şekil verirken ne çok kalın ne çok ince olmamasına dikkat edin.
- Şekil verdiğiniz köftelerin üzerini streç film ile örterek buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Ardından sos yapımına geçin, sos yapımı için derin bir sos tenceresine sıvı yağı ekleyin.
- Sıvı yağ kızdıktan sonra üzerine ince dilimlediğiniz sarımsakları ekleyin.
- Daha sonra rendelenmiş domatesleri ve sırasıyla salça, tuz, karabiber en son olarak suyu ekleyin. 5 dakika pişirdikten sonra altını kapatabilirsiniz.
- Köfteleri buzdolabından alın ve patlıcanları yıkayıp süzün.
- Yuvarlak bir fırın tepsisine önce patlıcan ardından köfte sonra tekrar patlıcan gelecek şekilde dizmeye başlayın.
- Yan yana sıraladığınız patlıcan ve köfteleri dilerseniz bir şiş kullanarak tepsiye dizebilirsiniz.
- Domates ve biberleri de üzerlerine koyarak üzerine salçalı sosu gezdirebilirsiniz.
- Son olarak üzerini bir fırın torbasıyla kapatın.
- Fırın torbası kebabın kurumasını engeller.
- Hazırladığınız sos tepsinin büyüklüğüne göre az geldiği takdirde üzerine tekrar sıcak su dökebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 30-35 dakika pişirin.
- Son 15 dakika kala fırın torbasını alarak üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN