Maydanozlu pişi nasıl yapılır? Maydanozlu pişi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz maydanozlu pişi tarifi, özellikle sabah kahvaltılarında ve sahur vakitlerinde tercih dilen şahane bir lezzet. Peki, Maydanozlu pişi nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yerken kendinizden geçeceğiniz maydanozlu pişi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
10 Mart 2022 , Perşembe 13:12
Tadı ayrı görüntüsü ayı güzel maydanozlu pişi tarifi, evde kısa süre içinde yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, maydanozlu pişi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız maydanozlu pişi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
MAYDANOZLU PİŞİ TARİFİ
Maydanozlu pişi malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yarım demet maydanoz
- Bir kaç dal dereotu
- Kızartmak için sıvı yağ
MAYDANOZLU PİŞİ YAPILIŞI
- Unun ortasını açıp maya ve şekeri koyup ılık su eritin.
- Unun kenarına yumurta, yoğurt, tereyağı, tuz, maydanoz dereotu ve kalan süt ve suyu ekleyip yavaş yavaş un ekleyip iyice yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş zemine alın .Bir parmak kalınlığında açın.
- Küçük bir kase ile kesip ortasını su şişesi kapağı ile kesip bir tepsiye dizin.
- Bütün hamur bitene kadar devam edin.
- Tavaya sıvı yağı alıp pişilerimizi kızartmaya başlayın.
- Sıcak sıcak servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN