Milföy mantısı nasıl yapılır? Milföy mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler
Akşam yemeği için hemen lezzetli hem de pratik bir şeyler arıyorsanız milföy mantısı tarifi tam size göre olacak. Peki, milföy mantısı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten, iştahsız çocukların bile ağzını sulandıran milföy mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
26 Ekim 2022 , Çarşamba 19:53
Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz zahmetsiz milföy mantısı tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yediği bir lezzet. Peki, milföy mantısı nasıl yapılır? Çıtır mantıyla yarışacak kadar lezzetli milföy mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
MİLFÖY MANTISI TARİFİ
Milföy mantısı malzemeler
- 6 yaprak milföy
İçi için:
- 250 gr kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
MİLFÖY MANTISI YAPILIŞI
- İç harcı için soğan küçük küçük kesilir, maydanoz çok minik kıyılır.
- Uygun bir karıştırma kabına kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, tuz, pul biber ve karabiber alınarak güzelce yoğurulur.
- Milföylerin buzu biraz çözüldükten sonra her biri 18 parça olarak şekilde kesilir.
- Milföylerin buzu çözüldükçe kesmek daha zor olacağı için hafif donmuş haldeyken kesmenizi tavsiye ederiz.
- Üzerine iç harcından koyup, mantı kapatır gibi köşelerinden kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika mantılar kızarana kadar pişirilir.
- Sosu için uygun bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine pul biber ve nane eklenerek kavrulur.
- Mantıları fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Hazırlanan sosta gezdirilerek servis edilir.
BUNLARI DA OKUYUN