YemekMilyonların yaptığı sinsi 'ıhlamur' hatası! Böbreklerin ayarını bozuyor

Milyonların yaptığı sinsi 'ıhlamur' hatası! Böbreklerin ayarını bozuyor

Paylaş
Milyonların yaptığı sinsi 'ıhlamur' hatası! Böbreklerin ayarını bozuyor

Soğuk havaların vazgeçilmez içeceklerinden biri de ıhlamurdur. Birçok faydalı besin ile birleştirilerek adeta bir şifa deposu elde edilir. Soğuk algınlığı gibi sorunlarda mutfağa koşup bir çırpıda hazırladığımız ıhlamurun bazı versiyonları aslında tamamen faydasız.

Esilay Kaya - Posta.com.tr / Kış mevsiminde tüketilen ıhlamurun çoğu yaprak kısmı olmak üzere suda uzun uzun kaynatıldıktan sonra içiliyor. Bu şekilde hazırlanan ıhlamurun besin değeri açısından sağlığınıza hiçbir faydası olmadığını biliyor muydunuz? Faydalı maddeleri vücuda almanız için bu aşamaları daha dikkatli yerine getirmelisiniz.  Sağlıklı bir ıhlamur tüketmek istiyorsanız, bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeğinin üzerine kaynamış su ilave edip 15 dakika demlemelisiniz. Ardından tüketebilirsiniz. Bu sayede istenen maddeler suya geçecektir. Ihlamurun içerisindeki iltihap giderici maddeler pek çok probleme iyi gelebilir.

Haberin Devamı

Ihlamurun doğal bir idrar söktürücü özelliği bulunur. Ancak aşırı tüketildiğinde böbrekler, vücuttan fazla sıvıyı ve elektrolitleri atmak için daha fazla çalışmak zorunda kalabilir. Bu durumda böbrek problemleri ortaya çıkabilir.