YemekNefis soslu katlı patates nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta nefis soslu katlı patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Nefis soslu katlı patates nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta nefis soslu katlı patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler 22 Şubat 2022'de nefis soslu katlı patates tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise nefis soslu katlı patates tarifi araştırıyor. Peki, nefis soslu katlı patates nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız nefis soslu katlı patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
22 Şubat 2022 , Salı 13:30
Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız nefis soslu katlı patates tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, nefis soslu katlı patates nasıl yapılır? Sofralarınızın baş tacı olacak nefis soslu katlı patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
NEFİS SOSLU KATLI PATATES TARİFİ
Nefis soslu katlı patates malzemeler
- 6 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon
- 5-6 dal yeşil soğan sap kısmı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (Soğanları sotelemek için)
Havuçlu kısmı için;
- 5 adet büyük havuç ( rendelenmiş )
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Soğanlı sosu için;
- 2-3 adet soğan (İnce piyazlık doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz kimyon
- 1 çay kaşığı nane kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak rendesi
NEFİS SOSLU KATLI PATATES YAPILIŞI
- Patateslerin kabukları soyulur, yıkanır, iri küpler halinde doğranır ve biraz tuz eklenerek haşlanır.
- Yeşil soğanlar ince bir şekilde doğranır. Beyaz kısımlarını salatalarda kullanabilirsiniz. O kısmı ayırıyoruz. Biraz tuz ve sıvı yağ ile sotelenir. Hemen yumuşayacaktır. Sonrasında oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Havuçlar rendelenir. Biraz tuz ve sıvı yağ ile yumuşayana kadar sotelenir. Yanmaması için ara ara karıştırılır. Miktar fazla olduğu için 2 seferde hazırladım. Soğumaya bırakılır.
- Üzeri için soğanlar önce ikiye bölünür. Sonra her biri üçe-dörde kesilir ve ince ince doğranır. Uygun bir tavada biraz tuz ve sıvı yağ ile sotelenir. Ara ara karıştırılır.
- Yumuşayıp küçüldüklerinde salçalar eklenir 2-3 dakika kavrulur. Son olarak baharatlar da ilave edilir ve karıştırılır kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- Haşlanmış patatesler süzülür ve iyice ezilir. Rende de yapabilirsiniz. Ilıdığında zeytinyağı, tuz ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur.
- Sotelenmiş yeşil soğanlar ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına 24-25 cm kelepçeli kalıp alınır. İçerisine patatesli kısım yerleştirilip düzeltilir. Üzerine sotelenmiş havuç rendesi yerleştirilir.
- Bu şekilde 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Uzun süre de bekletebilirsiniz. Servis yaparken kalıp çıkarılır.
- Üzerine yoğurt gezdirilir. Soğanlı sos yerleştirilir. İsteğe bağlı kuru nane serpiştirilir ve servis yapılır.