Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler
Yöresel lezzet düşkünlerinin tadına doyamayacağı Özbek pilavı tarifi, dana etiyle yapılan şahane bir lezzet. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Havuç, kuşbaşı et ve pirincin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan eşsiz Özbek pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
11 Ağustos 2022 , Perşembe 12:53
Özbek mutfağının en popüler lezzetlerinden biri olan Özbek pilavı tarifi, kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Özbek pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ÖZBEK PİLAVI TARİFİ
Özbek pilavı malzemeler
- 3 su bardağı basmati pirinç (bardak 200ml)
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 adet orta boy havuç (ince uzun kesilmiş)
- 5 su bardağı su (et suyu karışık ) varsa
- 1 baş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
- 3 kaşık kuş üzümü
ÖZBEK PİLAVI YAPILIŞI
- Kuşbaşı etler uygun bir tencereye ilave edilir suyunu çekene kadar sıvı yağda kavrulur.
- Etler kavrulduktan sonra ince uzun doğranmış.
- Havuçlar eklenir ve yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.
- Yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.
- Ardından pirinçler eklenir ve 2-3 dk daha kavrulur.
- Tuz, ve karabiberi ilave edin daha sonra kaynamış suyu ilave edin, karıştırın.
- 1 baş sarımsağı pilavın üstüne koyun hafifçe bastırın.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- 10 dakika orta ateşte pişirin.
- Kuş üzümü ekleyip 5 dakika sonra ocağı kapatın.
- Daha sonra üzerine bir mutfak bezi koyarak 20 dakika demlenmeye bırakın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Anneye son görev! İpek Tuzcuoğlu güçlükle ayakta durabildi
- Boşanmaktan kıl payı vazgeçmişlerdi! Uğur Akkuş'tan yeni açıklama geldi
- 19 yıl önceki görüntüleri gündem oldu! Gören bir daha bakıyor
- Salih Güney'den 'jigolo' isyanı! 'Ucuz şeyler peşindeler'
- Asena'nın eşinden bonkör hediye! Arabasının fiyatı dudak uçuklattı