YemekPalamut kızartma nasıl yapılır? Palamut kızartma tarifi, yapılışı, malzemeler

Palamut kızartma nasıl yapılır? Palamut kızartma tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Palamut kızartma nasıl yapılır? Palamut kızartma tarifi, yapılışı, malzemeler

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte palamut mevsimi de geldi. Palamudun bol olduğu bu aylarda en lezzetli pişirme yöntemi palamut kızartma tarifi. Peki, palamut kızartma nasıl yapılır? Hem faydalı hem de çok lezzetli palamut kızartma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkese faydalı olacak palamut kızartma tarifi, hem çabuk hazırlanan hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, palamut kızartma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız palamut kızartma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PALAMUT KIZARTMA TARİFİ

Palamut kızartma malzemeler

  • 8 dilim palamut
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 bardak sıvıyağı
  • Tuz

Sos için:

  • 2 adet limonun suyu
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber

PALAMUT KIZARTMA YAPILIŞI

  • Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzün.
  • Mısır unuyla tuzu karıştırın.
  • Palamut parçalarını unlayın.
  • Elinizle fazla unları silkeleyin.
  • Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın.
  • Sos için bütün malzemeleri karıştırın.
  • Balığınızı hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.