Palamut kızartma nasıl yapılır? Palamut kızartma tarifi, yapılışı, malzemeler
Soğuk havaların gelmesiyle birlikte palamut mevsimi de geldi. Palamudun bol olduğu bu aylarda en lezzetli pişirme yöntemi palamut kızartma tarifi. Peki, palamut kızartma nasıl yapılır? Hem faydalı hem de çok lezzetli palamut kızartma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Kasım 2022 , Salı 20:27
Küçükten büyüğe herkese faydalı olacak palamut kızartma tarifi, hem çabuk hazırlanan hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, palamut kızartma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız palamut kızartma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PALAMUT KIZARTMA TARİFİ
Palamut kızartma malzemeler
- 8 dilim palamut
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 bardak sıvıyağı
- Tuz
Sos için:
- 2 adet limonun suyu
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
PALAMUT KIZARTMA YAPILIŞI
- Palamutları yıkayın. Suyunu iyice süzün.
- Mısır unuyla tuzu karıştırın.
- Palamut parçalarını unlayın.
- Elinizle fazla unları silkeleyin.
- Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın.
- Sos için bütün malzemeleri karıştırın.
- Balığınızı hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!
- Zeynep Koçak'tan 2025 dilek listesi! İlk sıradaki Teoman maddesi güldürdü
- Survivor 2025'e günler kala imaj değiştirdi!
- Çağla Şıkel'in oğluna nazar değdi! 'Gözümün önünde düştü yavrum'
- Yemekteyiz'in sunucusu Zuhal Topal yayında peruğunu çıkardı!