Parfe nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta parfe tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler parfe tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise internette parfe tarifi araştırıyor. Peki, parfe nasıl yapılır? Yaz aylarının vazgeçilmezi olacak parfe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
31 Ağustos 2022 , Çarşamba 12:02
İster meyveli ister çikolatalı yapabileceğiniz parfe tarifi, soğuk bir tatlı çeşidi. Peki, parfe nasıl yapılır? İşte, parfe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PARFE TARİFİ
Parfe malzemeler
- 2 paket kremşanti
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket bisküvi
- 50 gr rendelenmiş çikolata
Çikolata sosu için;
- 100 gr bitter çikolata
- İri çekilmiş antepfıstığı
- Yarım çay bardağı krema
PARFE YAPILIŞI
- Kremşantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın.
- Bisküvileri küçük parçalara ayırarak kremşantiye ekleyin.
- Rendelenmiş çikolatayı ilave ederek kaşıkla karıştırın.
- 20 cm çapındaki çembere karışımı aktarın.
- Derin dondurucuda 2 saat veya buzdolabında 1 gece bekletin.
- Sosu için, kremayı kaynatmadan ısıtın.
- Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içinde sürekli karıştırarak eritin.
- Oda ısısına gelince kalıptan çıkardığınız parfenin üzerine dökün.
- Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Canlı yayında duygusal anlar yaşadı! 'Aylardır kardeşimle görüşmüyorum'
- Oğuzhan Koç bu sefer evlilik sorusuna kaçamak yanıt vermedi!
- Yağlarını aldırıp 11 kilo verince karın kaslarıyla şov yaptı!
- 17 yıllık evliliklerini tek celsede bitirmişlerdi! Okan Buruk'tan açıklama: Ayrılsak da beraberiz
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)