YemekPaskalya çöreği nasıl yapılır? Paskalya çöreği tarifi, yapılışı, malzemeler

Paskalya çöreği nasıl yapılır? Paskalya çöreği tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Paskalya çöreği nasıl yapılır? Paskalya çöreği tarifi, yapılışı, malzemeler

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden paskalya çöreği tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yediği bir lezzet. Peki, paskalya çöreği nasıl yapılır? Üzerini badem ya da fındıkla süsleyip servis edeceğiniz paskalya çöreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Mayalı poğaça hamurundan tek farkı mahlep olan paskalya çöreği tarifi, kıyır kıyır lezzetiyle kendine hayran bırakıyor. İşte, paskalya çöreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Paskalya çöreği malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülecek
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un

Üzerine;

  • Badem veya fındık

PASKALYA ÇÖREĞİ YAPILIŞI

  • Yoğurma kabına sütün ve şekerin yarısını, mayayı, yarım su bardak unu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Üzerini örtüp 10 dakika mayanın aktifleşmesini sağlayın.
  • Maya aktifleşince karıştırıp tereyağı hariç bütün malzemeleri ekleyin.
  • Unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak hamur yoğurun.
  • Ardından tereyağı ekleyip tekrar yoğurun.
  • Tezgaha hamuru alıp pürüzsüz olana kadar 5 dakika çekiştirerek yoğurun.
  • Hamuru toparlayıp yoğurma kabına alın.
  • Üzerini örtüp 1 saat mayalanmasını sağlayın.
  • Mayası gelen hamurun mayasını alıp 3 eşit parçaya ayırın.
  • Beze yapıp tezgaha alın.
  • Tezgahı ve eli hafiften yağlayıp el ile açıp rulo şeklinde sarın.
  • Ruloları tekrar el ile hafiften uzatıp üçünü birden örtün.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da herhangi bir bir kalıba koyun.
  • Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika tepsi mayası verin.
  • Üzerine yumurta sarısını dikkatlice sürüp badem dökün.
  • Önceden ısınmış fırında 180 derecede altı üst ayarda 25, 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerini örtün ve ılıdıktan sonra kesin.