YemekPatates borani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates borani tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patates borani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates borani tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Patates borani nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates borani tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün patates borani tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise patates borani tarifi araştırıyor. Peki, patates borani nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız patates borani tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Patatesle yapılan lezzetleri denemek isteyenlere patates borani tarifi oldukça iyi bir alternatif. Peki, patates borani nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patates borani tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATES BORANİ TARİFİ

Patates borani malzemeler

  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet haşlanmış iri patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates borani sosu için

  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Salça
  • Domates sosu
  • Kıyılmış maydanoz

PATATES BORANİ YAPILIŞI

  • Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun.
  • Tava da sıvı yağı ısıtarak yemeklik doğranan soğanları kavurun.
  • Bir kapta patatesleri püre haline getirdikten sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun.
  • Üzerine kavrulan soğanı da ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edin.
  • Harçla yoğrulan patatesleri yuvarlayıp servis tabağına dizin.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayarak üzerine dökün.
  • Bir tavada tereyağı eriterek içine nane ve kırmızı toz biberi atın.
  • Yoğurdun üzerine tereyağını da gezdirin.
  • Son olarak maydanozları doğrayarak üzerine serpip servis edin.