Patatesli çıtır börek nasıl yapılır? Patatesli çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler
Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz patatesli çıtır börek tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği enfes bir lezzet. Peki, patatesli çıtır börek nasıl yapılır? Görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı hafızalara kazınan patatesli çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
14 Ağustos 2022 , Pazar 13:48
İster misafirlerinize isterseniz kahvaltıya veya beş çayına hazırlayabileceğiniz patatesli çıtır börek tarifi, kolayca hazırlanan böreklerden birisi. Peki, patatesli çıtır börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patatesli çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ
Patatesli çıtır börek malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka 500 gram
- 1 kase sıvı yağ
Sosu için
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 şişe madem suyu
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için
- 1 kilo patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
PATATESLİ ÇITIR BÖREK YAPILIŞI
- İç malzemesini hazırlayın.
- Patatesleri haşlayıp ezin.
- Tavaya yağı ekleyin salçayı kavurun.
- Patatesi ekleyip tuzunu baharatını katıp.
- Karıştırın biraz kavurup ocağı kapatın.
- Sos için; tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Sosu hazır artık böreği yapmaya başlayabilirsiniz.
- Baklavalık yufkayı tezgaha alıp 4 tanesini çıkartıp yağlayın.
- Üzerine 2. alıp tekrar yağlayın.
- Sonra 3. alıp sosu döküp yayın.
- 4. aynı sosu döküp yayın en başa iç harcını ekleyin ve rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
- Bitene kadar devam edin.
- Hepsi bitince kalan sosu üzerine döküp parçalarıyla yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Kızarınca fırından alın.
- İlk sıcaklığı çıkınca dilimlere ayırın.
- Sonra servis tabağına alın.
BUNLARI DA OKUYUN