YemekPatatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi nasıl yapılır? Patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi nasıl yapılır? Patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi nasıl yapılır? Patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Tavuk yemeği seviyor fakat kemiğinden etleri ayırırken zorlanıyorsanız patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi tarifi ile kemiği sunum olarak kullanacağınız şahane bir lezzet. Peki, patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Misafirlerinize rahatlıkla yapıp servis edebileceğiniz ve tadına doyamayacakları patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi tarifi hazırlanması kolay bir tarif. Peki, patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi nasıl yapılır? İşte, patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATESLİ KAŞARLI KEMİKLİ TAVUK KÖFTESİ TARİFİ

Patatesli kaşarlı kemikli tavuk köftesi malzemeler

  • 1,5 kilo tavuk baget
  • 1 tane patates
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 4 tane patates (haşlanacak)
  • 1 büyük kase galeta unu
  • 4 -5 yumurta
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 büyük kase un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

PATATESLİ KAŞARLI KEMİKLİ TAVUK KÖFTESİ YAPILIŞI

  • Soğan ile haşlanan bagetleri soğuyunca, kemiğinden ayırıp didikleyin.
  • Kemikler tekrar kullanılacağı için bir kenara ayırın.
  • Ayrı bir kapta haşlanan patatesleri iyice ezin.
  • İçerisine tuz, çok az karabiber ve kaşar peyniri ekleyip iyice karıştırın.
  • Sonra, küçük parçalara ayrılan tavukları da ekleyip karıştırın.
  • Tavuklu harçtan portakal büyüklüğünde parçalar kopartıp, kemikler ile birleştirin.
  • Hazırlanan butları önce una bulayın.
  • Sonra yumurtaya batırıp, son olarak galeta ununa bulayıp kızartın.
  • Dilediğiniz soslarla servis edin.