Yemekİtalyan kurabiyesi nasıl yapılır? İtalyan kurabiyesi (Biscotti) tarifi, yapılışı, malzemeler

İtalyan kurabiyesi nasıl yapılır? İtalyan kurabiyesi (Biscotti) tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
İtalyan kurabiyesi nasıl yapılır? İtalyan kurabiyesi (Biscotti) tarifi, yapılışı, malzemeler

Biscotti olarak bilinen İtalyan kurabiyesi tarifi, kıtır kıtır lezzetiyle kendine hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, İtalyan kurabiye nasıl yapılır? İçinde bol badem, portakal rendesi olan İtalyan kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz İtalyan kurabiyesi tarifi, hem çocukların hem de yetişkinlerin severek yediği bir lezzet. Peki, İtalyan kurabiye nasıl yapılır? Yedikçe yedirten İtalyan kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

İTALYAN KURABİYESİ TARİFİ

İtalyan kurabiyesi malzemeler

  • 220 gram un
  • 75 gram badem
  • 4 gram karbonat
  • 4 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 40 gram damla çikolata
  • 1 adet portakal rendesi
  • 1 tutam tuz

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata

İTALYAN KURABİYESİ YAPILIŞI

  • İlk olarak şeker ve yumurtayı çırpın. Daha sonra un ve bütün kuruyemiş malzemelerini ekleyin.
  • Hamuru 4 parçaya bölün. Uzun bir şekilde sarın. Tepsiye dizin.
  • İlk olarak 35-40 dakika arası pişirin.
  • Çok rengi pembeleşmeden alın ve hamurları dilimleyin tekrar tepsiye dizin.
  • 20 dakika daha üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Daha sonra fırından alın soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.