YemekPatatesli mantar tava nasıl yapılır? Patatesli mantar tava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Patatesli mantar tava nasıl yapılır? Patatesli mantar tava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
İster ana öğün isterseniz de ara öğün olarak servis edebileceğiniz patatesli mantar tava tarifi, birçok yemeğin ve pilavın yanına yakışan şahane bir lezzet. Peki, patatesli mantar tava nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve tabak tabak yemek isteyeceğiniz patatesli enginar tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
31 Mayıs 2022 , Salı 12:32
Sofranızın vazgeçilmezi olacak patatesli mantar tava tarifi, çocukların da çok seveceği şahane bir lezzet. Peki, patatesli mantar tava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patatesli enginar tava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PATATESLİ MANTAR TAVA TARİFİ
Patatesli mantar tava malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 400 gram mantar
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı sivri biber
- 1 adet domates
- 5-6 adet patates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
PATATESLİ MANTAR TAVA YAPILIŞI
- Patatesleri soyun ,küp küp doğrayıp kızartıp kenara alın.
- Yağı bir tavada ısıtın, doğranmış sarımsak ve soğanı kısaca soteleyin.
- İri doğranan mantarları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Halka halka doğranan biberleri ekleyin kısık ayarda yaklaşık 10 dakika kavurun.
- Soyulup doğranmış domatesi de ilave edin.
- Bir kaç dakika sonra baharatları ilave edin, 2-3 tur karıştırdıktan sonra küp doğrayıp kızartılan patatesleri de tavaya ilave edip karıştırın.
- Ben üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
BUNLARI DA OKUYUN