YemekZeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İçerisinde birçok sebze ile yapabileceğiniz zeytinyağlı enginar tarifi, hem pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve 7'den 70'e herkesin çok seveceği zeytinyağlı enginar tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tam bir karaciğer dostu olan enginar, zeytinyağlı enginar tarifi ile çok daha lezzetli hale geliyor. Peki, zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Tam bir sağlık deposu olan ve enfes lezzetiyle tadına doyamayacağınız zeytinyağlı enginar tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİ

Zeytinyağlı enginar malzemeler

  • 5 enginar
  • 150 gr arpacık soğan
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet dereotu
  • Tuz

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YAPILIŞI

  • Enginarların alt kısımlarından 5 cm bırakarak kesin.
  • Yaprak kısımlarını da 5 cm bırakarak kesin.
  • Çanak yaprakları 1 cm bırakarak kesin.
  • Saplarını körpe kısmına kadar kesin.
  • Ortasındaki tüylü kısmı kaşıkla temizleyin.
  • Temizlenmiş enginarları limonla ovun.
  • Bir miktar suya 1 limonun suyu ve un ilave edip karıştırın.
  • Enginarları kararmamaları için bu karışımda bekletin.
  • Havuçları temizleyip dörder parça halinde kesin. Verev şekilde doğrayın.
  • Arpacık soğanları soyun.
  • Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Enginarların çukur kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin.
  • Ortasına havuç, soğan ve dereotunu ilave edin.
  • Zeytinyağı, tuz, şeker, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyu ekleyin.
  • Üzerini yağlı kağıtla kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
  • Patatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Enginarları servis tabağına yerleştirin.
  • Tencerede kalan suyu üzerine gezdirerek döküp servis yapın.