YemekTencerede ekmek nasıl yapılır? Tencere içinde kolay ekmek tarifi, yapımı, malzemeler ve püf noktası
Tencerede ekmek nasıl yapılır? Tencere içinde kolay ekmek tarifi, yapımı, malzemeler ve püf noktası
Günün her saati yenen ve herkesin çok sevdiği ekmeği, tencerede ekmek tarifi ile deneyenler tadına hayran kalıyor. Peki, tencerede ekmek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve hazır ekmeklerden çok daha güzel olacak tencere içinde kolay ekmek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
30 Mayıs 2022 , Pazartesi 12:16
İster sabah kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde tüketeceğiniz tencere içinde kolay ekmek tarifi, tadına doyum olmayan bir lezzet. Peki, tencerede ekmek nasıl yapılır? Hızlıca hazırlayabileceğiniz tencere içinde kolay ekmek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
TENCERE İÇİNDE KOLAY EKMEK TARİFİ
Tencere içinde kolay ekmek malzemeler
- 3 1/4 bardak çok amaçlı un
- 1 1/2 – 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı aktif kuru maya
- 1 1/2 bardak ılık su
TENCERE İÇİNDE KOLAY EKMEK YAPILIŞI
- Un, tuz ve mayayı orta büyüklükte bir kasede çırparak başlayın.
- Suyu yavaş yavaş kuru karışıma ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru yavaşça karıştırın ve bir top haline getirin.
- Hamur topunu büyük, yağlı bir kaseye aktarın. Kabı plastik örtü ‘Streç film) ile örtünüz daha sonra oda sıcaklığı alanda bekletin. Hamurun 12-18 saat kadar kabarmasına izin verin ya da yüzey kabarcıklar içinde kaplanıncaya kadar ve hamurun boyutu en az iki katına çıksın.
- Hamur hazır olduğunda fırını 300 dereceye getirin ve fırının için varsa döküm tencere yoksa fırına dayanaklı bir tencerenin yaklaşık 30 dakika kadar ısınmasına izin verin.
- Hamuru unlu bir yüzeye aktarın. Pürüzsüz, yuvarlak bir yüzey oluşturmak için hamurun köşelerini katlayın. Hamuru büyük bir parşömen kağıdına koyunuz, sonra un ile yoğurun ve 15 dakika dinlendirin.
- Ardından, hamurun üst kısmının X şeklinde olması için keskin bir bıçak kullanın. (Kesikler sığ ve sadece birkaç santim uzunluğunda olmalıdır.) Daha sonra, hamurun üstüne su püskürterek nemli olmasını sağlayın.
- Önceden ısıtılmış tencereyi fırından çıkarın ve parşömen kağıdını ve hamurunu içine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin.
- 30 dakika sonra kapağı çıkarın ve ek 8-15 dakika ekmeğinizi pişirin. Fırından çıkarın ve ekmeğinizi bir soğutma rafına aktarın. Dilimlemeden önce 30 dakika soğumaya bırakın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Tıpatıp Show'un yıldızı vefat etti! Ünlü isimlerin vedaları yürek sızlattı
- Sevgilisini darp eden müzisyen Can Tunaboylu’nun davasında karar çıktı
- Yıllar sonra itiraf etti! 'Kadın yarışmacı yüzünden ağır bir ceza ödedik'
- Aslı Enver, kızı Elay’ın sevimli anlarını sosyal medyada paylaştı!
- İzzet Günay: Kıvanç tam bir jön