Pavlova tarifi: Pavlova nasıl yapılır?
Çay saatinde ya da misafirlere ikramlık olarak servis edebileceğiniz pavlova tarifi evde kolayca yapabileceğiniz pratik bir tarif. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için pavlova tarifi arıyor ya da pavlova nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Pavlova tarifinin püf noktaları için "Pavlova tarifi, pavlova nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Ağızda dağılan ve popüler bir tatlı arıyorsanız pavlova tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için pavlova tarifi arıyor ya da pavlova nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Pavlova tarifinin püf noktaları için "Pavlova tarifi, pavlova nasıl yapılır" haberimize göz atın.
Pavlova tarifi
Pavlova malzemeleri
- 4 adet yumurtanın akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
- 1 çimdik tuz
Pavlova kreması için;
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Pavlova süslemek için;
- Çilek
- Antep Fıstığı
- Orman Meyvesi
- Böğürtlen
- Frambuaz
Pavlova yapılışı
Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırınınız ısınırken, yumurta aklarını ve tuzu bir kaba alıp çırpmaya başlayın. Önce yavaş sonra hızlı bir şekilde çırpın ve çırpma işlemini kar görüntüsüne ulaşana kadar sürdürün. Kar gibi olan ve yoğunlaşan yumurta akını çırpmayı sürdürürken şekeri ekleyin ve şekerler iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin. Şekeri tek seferde değil de birkaç parça halinde dökerseniz daha hızlı eriyebilir. Nişasta, sirkeyi ve vanilyayı ekleyin. Karıştırma işlemi için spatula kullanın ve alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin birbirlerine geçmesini sağlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince bir tabaka oluşturacak şekilde yağlayın. Karışımı tepsiye dökün ve yuvarlak bir görüntü alacak şekilde yayın. Tepsinin ortasındaki karışımı kenarlara doğru dağıtın ve orta bölgenin biraz çukurlaşmasını sağlayın. Tatlı kabarmayacağından fırından çıktığında da aynı boyutla karşılaşabilirsiniz. Tepsiyi fırının alt rafına koyun ve ısıyı 120 dereceye düşürün. 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Pişme işlemi sonlanınca fırını kapatın ve soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Ani ısı değişiklikleri tatlının kırılmasına sebep olabilir. Soğumasını beklerken, dolaptan çıkardığınız soğuk kremayı alın ve pudra şekeri ile birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Tatlının tabanı tamamen soğuduktan sonra kremayı üzerine dikkatli bir şekilde yayın. Dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.