Perde tatlısı tarifi ve yapılışı: Perde tatlısı nasıl yapılır?
Görüntüsüyle perdeye benzetilen ve neredeyse herkesin damak zevkine uyacak perde tatlısı tarifi enfes bir lezzet. İrmik ile yapılan şerbetli tatlı sevenler için perde tatlısı tarifi oldukça iyi bir alternatif olacak. Peki, perde tatlısı nasıl yapılır? Perde tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeleri, hazırlanışı ve püf noktası...
İrmikle şerbetin enfes uyumu perde tatlısı tarifi ile buluşuyor. Tadını çok seveceğiniz ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız perde tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeleri, hazırlanışı ve püf noktası...
PERDE TATLISI TARİFİ
Perde tatlısı malzemeleri
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 1 avuç irmik
- 1 avuç ceviz
Üzeri için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Perde tatlısı yapılışı
Öncelikle şerbetin malzemelerini tencereye alın. 10 dakika kaynayınca ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Masada yufkayı açın. Üzerine 1 avuç dolusu irmik ve cevizi serpin. Büzüştürerek, yağlanmış tepsiye koyun. Tepsi dolana kadar, sıkı sıkı diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp yerleştirin. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırına verin. Pembeleşene kadar kızarsın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt, yağ ve kabartma tozunu da ekleyin. Biraz daha karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı, tepsideki yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Tekrar fırına verin. İyice kızarsın. 5 dakika bekledikten sonra soğuk olan şerbeti tatlının üzerine dökün. İster ılık, ister soğuk olarak servis edin.