YemekPeynirli zeytinli tuzlu kek nasıl yapılır? Peynirli zeytinli tuzlu kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Peynirli zeytinli tuzlu kek nasıl yapılır? Peynirli zeytinli tuzlu kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Peynirli zeytinli tuzlu kek nasıl yapılır? Peynirli zeytinli tuzlu kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati yiyebileceğiniz peynirli zeytinli tuzlu kek tarifi, alışılmış şekerli keklerin tam tersi ve oldukça lezzetli bir kek. Peki, peynirli zeytinli tuzlu kek nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin çok seveceği ve tadına doyamayacağı peynirli zeytinli tuzlu kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çocukların beslenmelerine, sabah kahvaltılarına ya da 5 çayına yapabileceğiniz peynirli zeytinli tuzlu kek tarifi nefis bir lezzet. Peki, peynirli zeytinli tuzlu kek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız peynirli zeytinli tuzlu kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PEYNİRLİ ZEYTİNLİ TUZLU KEK TARİFİ

Peynirli zeytinli tuzlu kek malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı köy mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil kapya biber
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu

Kalıbı için;

  • Tereyağı ve susam

PEYNİRLİ ZEYTİNLİ TUZLU KEK YAPILIŞI

  • Yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağı derin bir kaba alarak çırpın.
  • Un, mısır unu, kabartma tozu ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • İnce ince doğranmış dereotu, maydanoz, küçük küçük doğranmış biberleri, beyaz peynir, zeytin ve mısır ilave ederek karıştırın.
  • Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kek harcını dökün. Üzerine susam serpin.
  • Önceden ısıtılan 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Pişirme süresi fırına göre değişebilir.
  • Kürdan testi yaparak pişme kıvamını kontrol edin ve fırından alın.
  • Hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.