Pilavlı karnıyarık tarifi: Pilavlı karnıyarık nasıl yapılır?
Et sevmeyenler için pilavlı karnıyarık tarifi oldukça alternatif bir lezzet olacak. Sevdiklerinize hazırlamak için pilavlı karnıyarık tarifi arıyor ya da pilavlı karnıyarık nasıl yapılır merak ediyorsanız "Pilavlı karnıyarık tarifi, pilavlı karnıyarık nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Tadına hayran bırakan pilavlı karnıyarık tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için pilavlı karnıyarık tarifi arıyor ya da pilavlı karnıyarık nasıl yapılır merak ediyorsanız "Pilavlı karnıyarık tarifi, pilavlı karnıyarık nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Pilavlı karnıyarık tarifi
Pilavlı karnıyarık malzemeleri
- 6 tane patlıcan
- 1 kase pirinç
- 2 kase sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 2 bardak domates konserve
- 1 bardak et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Pilavlı karnıyarık yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun ve ortasını bıçakla küçük yarın Tuzlu ve karabiberli suda 20 dk bekletin. Sonra iyice kurulayarak 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Pişen patlıcanların ortasına pilavı yerleştirin. Sarımsakları doğrayın tereyağında kavurun üzerine domatesi ilave edip pişirin. Tuz karabiber ekleyin. Pişen domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün kalanını altına dökün. Tencereye aldığınız patlıcanları 5 dakika daha bu şekilde pişirip altını kapatın.
- Arka Sokaklar oyuncusu kanseri yendi! Setlere dönüyor
- Yağmur Tanrısevsin'den kovboy kombini! 'Western stili'
- Babasının ölümüyle kahrolmuştu! Paylaşımı herkesi duygulandırdı
- Nihat Doğan, Hülya Avşar'ın programını terk etti! Nedenini de açıkladı
- Wanda Nara Icardi'den boşanmak için servet istiyor! Talepleri dudak uçuklattı