Pirinç topları nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pirinç topları tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta bugün gelinler pirinç potları tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette pirinç topları tarifi araştırıyor. Peki, pirinç topları nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına servis edebileceğiniz pirinç topları tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
29 Ağustos 2022 , Pazartesi 14:06
Et, balık, tavuk ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışan pirinç topları tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif. Peki, pirinç topları nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pirinç topları tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PİRİNÇ TOPLARI TARİFİ
Pirinç topları malzemeler
- 3 yemek kaşığı maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gr kaşar peyniri
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
PİRİNÇ TOPLARI YAPILIŞI
- Pirinci üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye koyun. Tuz ekleyin.
- Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün.
- Maydanozu ince ince kıyıp pirince karıştırın.
- Sarımsaklı çeşni ve kekik ekleyin.
- Buzdolabına alın ve sıkılaşıncaya kadar bekletin. Peynirleri küp şeklinde kesin.
- Pirinçten küçük parçalar alıp yuvarlayın.
- İçlerine birer tane peynir küpünden koyup yuvarlayarak top şekli verin.
- Yumurtaları küçük bir kasede çırpın.
- Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra karabiber eklenmiş galeta ununa bulayın.
- Ayçiçeği yağını derin bir kızartma tenceresinde kızdırın.
- Pirinç toplarını altın rengi oluncaya kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN