YemekTavuk roti nasıl yapılır? Tavuk roti tarifi, yapılışı, malzemeler

Tavuk roti nasıl yapılır? Tavuk roti tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Tavuk roti nasıl yapılır? Tavuk roti tarifi, yapılışı, malzemeler

Tavukla yapılan yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Tavuk roti tarifi de en lezzetli tavuk yemeklerinden birisi. Peki, tavuk roti nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve yemeği doyamayacağınız tavuk roti tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem pratik hem de lezzetli yemek yapmak isteyenler için tavuk roti tarifi oldukça iyi bir alternatif. İşte, tavuk roti tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUK ROTİ TARİFİ

Tavuk roti malzemeler

  • 1 adet piliç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet patates
  • 1 buçuk çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Sıvı yağ

TAVUK ROTİ YAPILIŞI

  • Tavuğu haşlayın. Pişmesine yakın tuz ilave edin ve piştikten sonra ocaktan alın.
  • Süzdüğünüz tavuğun suyunu ayırın. Parçalara ayırıp, fırın tepsisine dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biberleri ilave edin.
  • Patatesleri iki parmak büyüklüğünde kesin. Tavada kızartıp, tepsideki piliçlerin aralarına yerleştirin.
  • Domates salçasını 3 su bardağı tavuk suyuyla çırpın ve piliçlerin üzerinde gezdirin.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında biber ve domatesler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Not: Domates ve biber yerine mantar ve arpacık soğan gibi dilediğiniz sebzeleri de tepsiye ilave edebilirsiniz.