YemekPuf puf kabaran poğaça hamuru nasıl yapılır? Poğaça hamuru tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Puf puf kabaran poğaça hamuru nasıl yapılır? Poğaça hamuru tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz poğaçalar yapabilmenin püf noktası kabarmalara doyamayan poğaça hamuru tarifinden geçer. Peki, puf puf kabaran poğaça hamuru nasıl yapılır? Kabardıkça kabaran poğaça hamuru tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
07 Mart 2022 , Pazartesi 15:40
Herkesin tadına hayran kalacağı kabardıkça kabaran poğaça hamuru tarifi, bugüne kadar yaptığınız en güzel poğaça tarifi olacak. Peki, puf puf kabaran poğaça hamuru nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız poğaça hamuru tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...
Haberin Devamı
PUF PUF KABARAN POĞAÇA HAMURU TARİFİ
Poğaça hamuru malzemeler
- 2 çay bardağı ılık su (250 ml)
- 2 çay bardağı ılık süt (250 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- 8 su bardağı un
POĞAÇA HAMURU YAPILIŞI
- Öncelikle yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpın.
- Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Bu aşamada unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyin.
- Hamuru un serpili tezgaha alın ve son kez toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alın.
- Hamurun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurun üzerini açın, elle havasını alarak tezgaha alın.
- Ardından hamura dilediğiniz şekli vererek poğaçaları hazırlayın.
BUNLARI DA OKUYUN