YemekPumpum çorbası nasıl yapılır? Pumpum çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Pumpum çorbası nasıl yapılır? Pumpum çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Pumpum çorbası nasıl yapılır? Pumpum çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Alışılmış bütün çorba tariflerini unutturacak pumpum çorbası tarifi, Bartın mutfağının favori lezzetlerinden birisidir. Peki, pumpum çorbası nasıl yapılır? İster mısır unuyla isterseniz de nişastayla hazırlayabileceğiniz pumpum çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Bartın yöresine ait pumpum çorbası tarifi, mısır unuyla hazırlanan enfes bir lezzet. Peki, pumpum çorbası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pumpum çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PUMPUM ÇORBASI TARİFİ

Pumpum çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 2 dilim kavurma
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

PUMPUM ÇORBASI YAPILIŞI

  • Tencereye suyu ya da et suyunu koyun.
  • İçine mısır ununu ekleyip karıştırın.
  • Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kavurmayı tavada 2-3 dakika çevirin.
  • Koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
  • Tuzunu da ilave ederek 5 dakika kadar pişirin.
  • Tereyağını tavada kızdırıp içine pul biberi ekleyin.
  • Ardından biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.