Pumpum çorbası nasıl yapılır? Pumpum çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler
Alışılmış bütün çorba tariflerini unutturacak pumpum çorbası tarifi, Bartın mutfağının favori lezzetlerinden birisidir. Peki, pumpum çorbası nasıl yapılır? İster mısır unuyla isterseniz de nişastayla hazırlayabileceğiniz pumpum çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
12 Eylül 2022 , Pazartesi 11:49
Bartın yöresine ait pumpum çorbası tarifi, mısır unuyla hazırlanan enfes bir lezzet. Peki, pumpum çorbası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pumpum çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PUMPUM ÇORBASI TARİFİ
Pumpum çorbası malzemeler
- 1 su bardağı mısır unu
- 5 su bardağı su veya et suyu
- 2 dilim kavurma
- Tuz
Üzeri için:
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
PUMPUM ÇORBASI YAPILIŞI
- Tencereye suyu ya da et suyunu koyun.
- İçine mısır ununu ekleyip karıştırın.
- Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kavurmayı tavada 2-3 dakika çevirin.
- Koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
- Tuzunu da ilave ederek 5 dakika kadar pişirin.
- Tereyağını tavada kızdırıp içine pul biberi ekleyin.
- Ardından biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)
- Hadise yeni aşkıyla poz verdi! Eski eşinin hamlesi şaşkına çevirdi