Ramazan pidesi ne kadara satılacak? Ramazan ayında ramazan pidesi fiyatları
Ramazan pidesinin fiyatları son dönemin merak edilen konularından biri. 2 Nisan'da başlayacak Ramazan ayında fırınlarda, marketlerde ramazan pidesinin fiyatı ne kadar olacak, ramazan pidesi gramajına göre ne kadar fiyata satılacak, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin açıkladı. Buna göre pide fiyatları gramajına göre farklı fiyatlara satılacak.
Ramazan ayı 2 Nisan'da başlıyor. Çok az süre kala merakla beklenen pide fiyatları da belirlenmeye başladı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 330 gram sade pidenin 6 TL'ye satılacağını açıkladı. En yüksek fiyatlı pide ise 9 TL'ye satılacak.
Buna göre pide fiyatları ramazan ayında gramajına göre şu fiyatlara satılacak:
- 330 gram susamlı yumurtalı pide: 7.5 TL
- 415 gram pide 7.5 TL
- 415 gram susamlı yumurtalı 9 TL
Ramazan ayı boyunca her gün pide almak istemiyorsanız veya evinizde Ramazan ruhunu daha fazla yaşamak için sofralarınızda ev yapımı ramazan pidesi olsun istiyorsanız, pidenizi kendiniz de yapabilirsiniz.
Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzeti "Ramazan Pide"sini evde yapmak tahmin ettiğinizden çok daha kolay! Eğer Ramazan pidesi tarifi arıyor ya da Ramazan pidesi nasıl yapılır merak ediyorsanız "En güzel Ramazan pidesi tarifi, evde Fırın'da Ramazan pidesi tarifi ve yapılışı" haberimize bir göz atın.
Ramazan pidesi için malzemeleri çok basit
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam
RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?
- Genişçe ve derin bir kabın içine 1 su bardağı ılık suyu, 1 paket mayayı ve 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup, şeker ve maya eriyinceye kadar iyice karıştırın.
- 1 su bardağı ılık sütü, yarım çay bardağı ayçiçek yağını, 1 adet yumurtanın beyazını ve tuzu ilave edin. Sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Sonra bu malzemeleri karıştırın ve aldığı kadar elenmiş unu hazırladığınız karışımın içine dökün. Hamur, elinize yapışmayacak kadar kıvam aldığında kabın üzerini bir bezle örterek hamuru mayalanması ve kabarması için bir kenarda dinlenmeye bırakın.
- Yaklaşık yarım saat, 45 dakika dinlendirin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ramazan pidesini açacağınız zeminin üzerine biraz un serpin ve hamuru birkaç kez daha yoğurun. Yoğurduktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin tam ortasına yerleştirin.
- Parmak uçlarınızla pideye şekil verin. Ardından da hamurun üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Üzerine susam veya çörek otu serpiştirin.
- Mayalı hamuru bu şekilde tepside yaklaşık 1-2 dakika beklettikten sonra, 190-200 derecelik fırında kızarıncaya dek pişirin.
- Pişirme işlemi sırasında eviniz mis gibi kokacaktır.
- Afiyet olsun...
- 'Annem Ankara' seyirciyle buluştu! Duygusal sahneleri ile izleyenleri derinden etkiledi
- Masterchef'te eleme adayı belli oldu! Yarışmada talihsiz olay
- Icardi, Wanda Nara'ya "Beni taciz etti" dedi! Paylaşımı hemen sildi
- Dilan ve Engin Polat'a dava açan savcının tayini çıktı!
- Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ’un oğlu Can 24 yaşına girdi!